VALOKUVAUS, OSA 1: UUSI OBJEKTIIVI

2019-09-07T14:56:34+00:00 24.1.2017|6 Comments

| Kaupallinen yhteistyö: Rajala PRO Shop |

Toivottavasti olette huomanneet, että minulla on ollut kaikissa tämän vuoden postauksissa kuvia, jotka on otettu uudella objektiivilla. Se on todella laadukas ja olen saanut sen myötä taas paljon intoa valokuvaukseen.

Kyseessä on Sigman EOS 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM -objektiivi. Objektiivi toimii kaikentyyppisiin kuviin ja 28cm:n lähimmällä tarkennusetäisyydellä saa todella yksityiskohtaisia kuvia. Pidän todella paljon lähi- ja yksityiskohtien kuvaamisesta, joka on varmasti blogista huokunut. Mielestäni niillä saadaan luotua kivaa fiilistä ja personoitua parhaiten omaa tyyliä. Olen itse vasta lasten kengissä mitä valokuvaukseen tulee, mutta kerron kuitenkin omia huomioitani ja vinkkejäni valokuvaukseen liittyen.

KUVAKULMAT.

Kuvaa kohdetta monesta eri kulmasta. Ylhäältä, alhaalta, sivusta, jonkun toisen tuotteen takaa… Kuvaan voi tulla todella suurta eloa mielenkiintoisen ja erilaisen kuvakulman myötä.

VALO.

Luonnonvalo herättää kuvat eloon ja keskipäivällä on parhain aika kuvata. Onneksi valon määrä kasvaa päivä päivältä, jolloin myös valokuvien otto on paljon helpompaa. Meidän koti on todella pimeä, joten valokuvaus on toisinaan äärimmäisen haastavaa. Erilaisia lisävaloja ja salamia on mahdollista hankkia joko kameraan kiinnitettäviä tai jalustalla olevia. Itse olen käyttänyt toisinaan kirkasta työmaavaloa, mutta sekin tuo varjojen suhteen omat haasteensa.

RAJAUS.

Rajaa viimeistään muokkaushetkellä kuvaa niin, että se on tasapainossa ja katkeaa ns. oikeista kohdista. Kuvaan tuo mielenkiintoa, jos esimerkiksi kukkakimpusta  osa rajataan pois. Kuvan pääkohde kannattaa usein sijoittaa myös hieman kuvan toiseen sivuun. Katso myös että linjat ovat suorassa. Kuvanottohetkellä kannattaa hahmotella kuvauskohde, mutta jälkityönäkin kuvaa on helppo rajata ja myöskin suoristaa.

KUVIEN KOKO.

Kuvat kannattaa julkaista suurina ja aina saman kokoisia. Pienet ja erityisesti eri kokoiset kuvat luovat epäsiistin yleisvaikutelman. Suuret kuvat ovat houkuttelevia ja luovat ammattimaisen vaikutelman.

JALUSTA.

En ikimaailmassa pärjäisi meidän pilkkopimeässä kodissamme ilman jalustaa. Joudun käyttämään miltei aina pimeään vuoden aikaan todella pitkää valotusaikaa. Jalusta mahdollistaa sen, että kuvat eivät tärähdä. Käytän vielä ajastusta, joka tehostaa kuvan vakautta.

OLE ROHKEA.

Kokeile uutta! Uusia asetelmia, kuvakulmia, kameran asetuksia. Kokeilemalla oivaltaa ja oppii. Itse nautin suuresti lähikuvien ottamisesta ja koitankin usein etsiä erilaisia kuvakulmia niiden luomiseen.

6 Comments

 1. Essi / Esmeralda's 24.1.2017 at 21:06 - Reply

  Minulla on tuo sama objektiivi ja tykkään myös tosi paljon kuvaamiseen sitä. Kivoja vinkkejä kuvaamiseen!

  • jenni 26.1.2017 at 09:52 - Reply

   Aijaa, onpa kiva juttu! On kyllä ollut loistovalinta tuo objektiivi! Ja kiitos paljon kehuista 🙂

 2. Sanna 24.1.2017 at 22:26 - Reply

  Upeita kuvia! Huomaa kyllä eron edelliseen 🙂

  • jenni 26.1.2017 at 09:51 - Reply

   Kiitos paljon! Mahtavaa kuulla, että kuvanlaatu on parantunut 🙂 🙂

 3. Essi 25.1.2017 at 06:28 - Reply

  Kiva teksti ja hyviä pointteja kuvaamisesta! Oon itse miettinyt kanssa uuden objektiivin ostoa ja just eilen sain valmiiksi tekstin ”kuinka muokata hämärässä otettuja kuvia”, jonka julkaisen sunnuntaina, samoilla linjoilla siis mennään 😀 Mitä oot tykänny tosta objektiivista noin niinku laajemmissa kuvissa? Mulla on vielä harkinta hieman kesken. Toisaalta vois putken sijaan osta helpommin kannettavan minijärkkärin 🙂

  • jenni 26.1.2017 at 09:55 - Reply

   Kiitos Essi! 🙂 Onpa kiva aihe, täytyykin käydä heti sunnuntaina lukemassa! 🙂 Oon tykännyt! Sopii yleiskuvaukseenkin, mutta erityisen hyvä se on mun mielestä noissa lähikuvissa. Minijärkkärikin vois olla kätevä jos paljon kuvaa myös muualla kuin kotona. Toi objektiivi pn paljon painavampi verrattuna edelliseen.

Leave A Comment