VALAISTUKSEN PÄIVITYS

2018-10-28T18:07:21+00:00 20.11.2017|2 Comments

| Kaupallinen yhteistyö: SuperLED |

Muistatteko kun viime syksynä jo mainitsin, että pitäisi päivittää valaisinten polttimot? No vihdoin se homma on hoidettu. Nyt pitäisi olla kodin joka valaisimessa noin 4000K polttimo, jossain jopa 5000K. Isokantaiset polttimot olen ostanut pääsääntöisesti Ikeasta. Pienikantaiset, joita eteisessä sekä makuuhuoneessa on, ovat SuperLED-nimisestä verkkokaupasta. SuperLED on LED-valaistuksen erikoisliike ja verkkokauppa, joka myy nimensäkin mukaisesti ledvalaisimia ja – polttimoita sekä oheistuotteita. Verkkokaupassa on yli 200 LED-polttimoa ja valaisinta kirkkaan valkoisen (4000K) valon värillä.

Eteisen ja makuuhuoneen valaisimissa on siis E14 kantaiset, maitolasiset kynttilälamput, jotka valaisevat hyvin joka puolelle. Värisävynä juurikin tämä kirkas valkoinen, 4000K.

Se on kiva huomata vasta kuvien koneelle laiton jälkeen, että senkin laatikot ovat miten sattuu… Välillä on kuvatessa kyllä niin puusilmä. Tässä kuva uusien sekä vanhojen polttimoiden kanssa. Eteinen on ollut melko keltainen etten sanoisi. Ei se ehkä livenä ole ihan näin keltaiselta vaikuttanut, kamera ikuistaa sen vielä pahemman näköiseksi. Mutta ero on huomattava ja noinkin pienellä asialla kuin polttimon värisävyllä on ihan mieletön merkitys niin kokonaisuuteen, tunnelmaan kuin koko yleisilmeeseen. Kirkkaampi ja puhtaampi värisävy toistaa väritkin paremmin, olen äärimmäisen tyytyväinen, että vihdoin sain hoidettua tämän asian. Alkuun värisävy vaikutti todella kirkkaalta, mutta siihen on jo tottunut ja kyllä täällä näkeekin ihan eri tavalla.

Värisävyjen valinnassa kannattaa toki aina muistaa kodin pintamateriaalit ja koko sisustus. Jos sisustuksessa on käytetty vaaleita ja pehmeitä sävyjä, niin lämpimäpi värisävy on polttimoonkin parempi. Jos taas on paljon kylmiä sävyjä, kuten meillä on tai ainakin enemmän kuin lämpimiä, niin kylmempi ja kirkkaampi on parempi. Ja itse haluan, että valon väri vastaisi mahdollisimman hyvin päivänvaloa, joka on juurikin tuo 4000-5000K. Ovathan nämä toki makuasioitakin. Mutta mielellään ei ainakaan kahta eri sävyä samaan aikaan päällä, se ei näytä hyvältä.Tässä vielä toinen kuva sekä uusien että vanhojen polttimoiden kanssa.

Mitäs mieltä olette muutoksesta? Pidätkö itse enemmän kylmästä vai lämpimästä valosta?

2 Comments

  1. Suvi 22.1.2018 at 01:57 - Reply

    Kyllä vaan näyttää päivitetyillä polttimoilla paremmalta, täytyy varmaan alkaa omassakin kodissa katsomaan minkälaiset meillä nyt oikein onkaan 😅

    • jenni 22.1.2018 at 17:16 - Reply

      Kiitos, kiva kuulla! 🙂 Niillä on kyllä äärimmäisen suuri merkitys! Tuntuu, että koko tila ja sisustus raikastuu, kun valon värin päivittää kirkkaammaksi.

Leave A Comment