Miksi valita hirsitalo – top 3

2021-10-19T14:47:47+00:00 23.10.2018|0 Comments

| Kaupallinen yhteistyö: Honka.fi |

hirsitalo

Me pohdimme mieheni kanssa kauan, mistä materiaalista talomme tehdään. Olimme sitä pohtineet jo pitkään ennen tontin löytymistäkin. Punnittiin eri vaihtoehtoja, hyviä ja huonoja puolia. Hirsitalo vei lopulta voiton. Epäilin alkuun sitä, onko se liian mökkimäinen. Nykyään kuitenkin hirsiä on saatavilla todella leveinä ja moderneilla citynurkilla (saumat menevät siis nurkissa tasan, tätä kutsutaan myös nollanurkaksi), joten mökkifiilis kaikkosi mielestäni tämän kuultuani ja nähtyäni.

Meidän hirret tulevat Hongalta. Honka on toiminut ja rakentanut suomalaisille laadukkaita ja ekologisia koteja jo 60 vuoden ajan. Parhaista raaka-aineista syntyy ennen kaikkea koti, jossa on hyvä asua ja elää.

Listaan oheen top 3 syytä, miksi valita hirsitalo.

EKOLOGISUUS

Materiaalina on luonnon oma, uusiutuva raaka-aine. Hongan hirret valmistetaan Karstulassa, sertifioidusta, suomalaisesta männystä. Ekologisuuden lisäksi hirsi on myös energiatehokas, sillä se varaa itseensä lämpöä ja luovuttaa sitä takaisin.

TURVALLISUUS

Hirsitalo on turvallinen paikka olla ja elää. Sisäilma on puhdasta ja hirsi on materiaalina hyvin hengittävä. Hengittävyytensä ansiosta hirrestä valmistettu talo tasaa sisäilman kosteutta ja tarjoaa näin ollen laadukkaan sisäilman. Kosteusturvallisuus takaa myöskin pitkän iän ja kestävyyden. Hirsi on todettu useissa tutkimuksissa allergiaystävälliseksi rakennusmateriaaliksi. Olen lukenut, että jopa astma saattaa parantua hirsitalossa asuessa. Laadukas sisäilma oli yksi painavimmista syistä, miksi hirsitaloon päädyimme.

ULKONÄKÖ

Yksi hirren parhaista puolista on myös se, että sen ulkonäkö muovautuu niin moderniin kuin perinteisempään kotiin ja sisustukseen. Hongan sivuilta pystyy hakemaan näppärästi inspiraatiota erilaisiin tyyleihin.

Moderni tyyli

Perinteinen tyyli

Mökkityyli

Hirsityyppiin on kolme vaihtoehtoa: painumaton lamellihirsi, tavallinen lamellihirsi sekä pyöröhirsi. Honka on kehittänyt oman Honka Fusion-hirren, joka on painumatonta hirttä. Meille tulee juurikin tämä painumaton hirsi, nollanurkalla. Nurkkaratkaisuja on muitakin,  kuten koteloitu nurkka. Nollanurkassa hirsiliitos jää rakenteen sisään ja talo voidaan toteuttaa ilman hirsitalolle tyypillistä ristinurkkaa. Tämä tuo hirsitalon arkkitehtuuriin modernia ilmettä. Myös painumaton hirsi on hirsirakentamisessa äärimmäisen suosittu, sillä se on kutistumaton, poistaa painumien aiheuttaman jälkisäätötyön mm. ikkunoiden ja ovien osalta sekä se mahdollistaa hyvän ilmatiiviyden.

”Honka-koti on uuden elämän alku. Tästä se elämä alkaa!” Ja näin se toden totta on, nämä lauseet kiteyttävät kyllä täysin omatkin ajatukseni. En malta odottaa meidän uuden elämän alkua. <3

Terkuin, Jenni

| Kuvat: Honka.fi |

Leave A Comment