Toivepostaus: Meidän keittiö

2021-07-24T18:08:34+00:00 17.1.2020|18 Comments
keittiön sisustus

Heippa ja mukavaa tätä vuotta kaikille myös täällä blogin puolella! Meidän keittiöstä on toivottu postausta, joten tässä olkaas hyvät. 🙂

Keittiö on kodin sydän ja ainakin meillä se lunastaa tuon paikan. Se on osoittautunut mielettömän käytännölliseksi kauneudesta tinkimättä.

Meidän keittiö ja muutkin kodin kiintokalusteet valittiin paikalliselta toimittajalta, Esan Levykalusteelta. Tuotteet valmistetaan Suomessa, Niinisalon tehtaalla. Haluttiin rakennusprojektin aikana kannattaa mahdollisimman paljon suomalaisia pienyrittäjiä.

keittiön sisustus
keittiön sisustus

ovet

Ovet ovat materiaaliltaan korkeapainelaminaattia ja mikä parasta, sormenjälkivapaata! Ja niihin ei toden totta jää sormenjäljet, eli lunastaa lupauksensa. Ovien sävynä on Cashmere, joka on vaalean harmaan ja beigen sekoitus. Mielettömän kaunis ja mielestäni yhtä ajaton sävy kuin valkoinen tai musta, mutta pehmeämmällä tavalla. Vaaleaksi käsitellyt hirsiseinät ja koivun sävyinen paneelikatto tuovat mielestäni sävyn erityisen kauniisti esille. Yläkaappeja kiertää levyt, joka on kaunis detalji ja tekee kokonaisuudesta astetta viimeistellymmän.

vetimet

Vetiminä on Häfelen kiiltävät messinkinupit. Jääkaapissa ja pakastimessa on saman sävyiset lankavetimet, jotta ovi on helpompi avata. Kaikki kodinkoneet ovat integroituja, jolloin saadaan aikaan viimeistelty ja kalustemaisempi kokonaisuus.

keittiön sisustus
keittiön sisustus

tasot & allas

Tasot ovat kvartsia, joka on hyvin kestävä materiaali. Olen aina halunnut kivitasot ja ne olivat kyllä satsaamisen arvoiset. Tasot ovat valkoiset, jossa on hento marmorikuviointi. Tasossa on altakiinnitetty allas. Allas on Franken valkoinen posliiniallas. Allas on isokokoinen, joten siinä mahtuu hyvin pesemään pannut ja jopa uunipellin. Olen saanut valkoisesta altaasta muutaman kysymyksen käytännöllisyyteen liittyen ja näkyyhän siinä lika todella helposti. Eli jos ei siedä yhtään sotkua altassa, niin sitä pitää siivota usein. Itse olen hieman laiskistunut siivouksen suhteen ja välillä se on suorastaan räävittömän näköinen. Mutta muutoin ei ole mitään pahaa sanottavaa enkä sitä kyllä mihinkään vaihtaisikaan!

keittiön sisustus
keittiön sisustus

kodinkoneet

Liesi on Boran, jonka keskellä on liesituuletin. Tuulettimessa on aktiivihiilisuodatin ja se palauttaa ilman takaisin huoneeseen. Tuuletin on ollu todella tehokas! Alkuun hieman pelkäsin, että onko näiden teho ihan onneton, mutta ei ole vaan lähinnä päinvastoin! Uuni ja mikro ovat AEG:n. Mikro on itse asiassa yhdistelmä mikro-uuni. Rehellisesti sanottuna alkuun manailin sitäkin, että mitä tällä tekee, mutta on osoittautunut sekin todella käteväksi! Esimerkiksi jouluna kahdelle uunille oli käyttöä ja varmasti tulevaisuudessa isompien juhlien tullen on kullanarvoinen. Mikro-uunissa on myös lukuisa määrä eri toimintoja, jotka ovat mielestäni kiva lisä.

aamiaiskaappi
aamiaskaappi

aamiaiskaappi ja viinikaappi

Keittiön kaksi kohokohtaa ovat ehdotomasti aamiaiskaappi sekä Festivon viinikaappi. Kaappiin mahtuu 24 pulloa viiniä ja siihen saa tarvittaessa valon. Viinisiepon silmäterä, vielä kun saisi kaapin täyteen. 😉 Kulmaan sijoitettu aamiaiskaappi on ollut myös täysi kymppi! Epäilin hieman kulmamalin toiminnallisuutta – mutta turhaan! On todella näppärää, että pitkä taso jatkuu suoraan aamiaiskaapista ja näin ollen sen yhteydessä on riittävästi myös kaivattua tasotilaa.

Aamiaiskaapin hyllyillä on eniten käytetyt kuivamuonat, kuten kahvit, myslit ja pähkinät. Kun ne ovat laitettu kauniisiin lasipurkkeihin, ei haittaa, vaikka ovi olisikin auki. Vedenkeitintä ja leivänpaahdinta käytetään harvoin, jonka vuoksi ne on ylimmällä hyllyllä. Aamiaiskaappi kätkee sisäänsä myös kananmunat, puurohiutaleet, talouspaperit, leikkuulaudat ja veitset, leivät sekä tietenkin kahvinkeittimen.

keittiön sisustus
keittiön sisustus

toiminnallisuus

Kaikki on toiminnallisesti kohdillaan! Ruokaa on huoleton laittaa ja vesipiste on näppärän matkan päässä liedestä. Myös saarekkeelle on helppo laskea tuotteet jääkaapista ja toisinpäin. Säilytystilaa on runsaasti ja pari yläkaappia ammottavatkin vielä tyhjyyttään! En keksi mitään, mitä tekisin täällä toisin.

Kenties jossakin kohtaa esittelen tarkemmin myös kaappien sisältöjä. Olen melko järjestelmällinen ja pidän siitä, että kaikki on hyvässä järjestyksessä. Vielä on kuitenkin hieman järjesteltävää ja hankintoja tehtävänä, ennen kun voin postauksen tehdä. 🙂 Jos teillä heräsi jotakin kysyttävää keittiöön liittyen, niin vastailen mielelläni. 🙂

Terkuin, Jenni

18 Comments

 1. Tuula 21.1.2020 at 19:11 - Reply

  Hei Jenni, aivan ihan tämä teidän uusi talo ❤️ Todella kauniit harmoniset sävyt ja materiaalit. Mistähän tuo keittiön matto on tuon pöytäryhmän alla? Onko se matto.fi:n ? Etsiskelen meille makkariin parisängyn ”alle” jalkopäähän pölyämätöntä, ajatonta mattoa…
  Terv. Tuula

  • jenni 23.1.2020 at 08:51 - Reply

   Hei Tuula! Kiitos paljon kehuista 🙂 Joo, kyseessä on Matto.fi sisal-matto, Habana tai Habanna on muistaakseni nimi 🙂 Olen ollut laatuun kyllä todella tyytyväinen! Yksi reuna vähän häpristyy ylöspäin, muuten ei moitittavaa ja tosi helppohoitoinen. 🙂

 2. Hanna 24.1.2020 at 17:40 - Reply

  Todella kaunis keittiö! Ihanan harmoninen tunnelma. Mikä/ mistä tuo upea ruokapöytä muuten on?

 3. Linsku 6.2.2020 at 21:11 - Reply

  Hei, tiedustelen tuota keittiön takaseinän väriä? Onko se siis tummanvihreä? Kaunis värimaailma teillä!

  • jenni 7.2.2020 at 09:49 - Reply

   Joo siinä on vihreä vivahde, harmaanvihreäksi sävyä kutsuisin. 🙂 Kyseessä on Eskaron ihanan mattapintainen ja himmeä Silk- maali, väri on NCS S 8005-G20Y. Ja kiitos paljon kehuista. 🙂

 4. Elina 8.2.2020 at 20:58 - Reply

  Hei, kuinka syvä on kaappirivistö ikkunan edessä? 60 vai 90cm? Onko ollut hyvä valinta ajatellen ikkunaa ja tiskiallasta/ hanaa?

  • jenni 10.2.2020 at 07:55 - Reply

   Taidettiinkin jo viesteillä tästä Instagramin puolella. 🙂

 5. Jenna 14.2.2020 at 19:15 - Reply

  Kaunis keittiö! Onko ovet täysin suoralla reunalla vai onko niissä pyöristystä?

  • jenni 27.2.2020 at 06:45 - Reply

   Kiitos paljon 🙂 No ehkä inasen pyöristystä sanoisin. 🙂

 6. Mari 16.2.2020 at 14:04 - Reply

  Tosi kaunista!! Mistä nuo kultaiset keittiönlamput ovat?

 7. Sanna 29.7.2020 at 17:35 - Reply

  Hei, Kiitos ihanan keittiön esittelystä. Minulle Franken valkoinen posliiniallas ei ole tuttu. Komposiittialtaat ovat tutumpia. Mielenkiinnosta kysyisin, miksi valitsit keraamisen altaan komposiitin sijaan?

  • jenni 3.8.2020 at 09:30 - Reply

   Kiitos, kiva kuulla että esittely oli mieleinen. 🙂 Meillä on valkoinen komposiittiallas kodarissa, ja on kyllä huomattavasti vaikeampi pitää puhtaana kuin posliininen allas. Tuntuu, että komposiitti imee itseensä helposti likaa. Posliini on niin näppärä puhdistaa eikä siihen imeydy mikään kiinni. Eli pisteet sille, en ottaisi komposiittia omaan keittiööni.

 8. Minna 30.7.2020 at 09:07 - Reply

  En löydä kuvista minkä värinen teidän hana on? Onko se myös kultainen?

  • jenni 3.8.2020 at 09:27 - Reply

   Hana vilahtaa kuvissa, joskin vähän huonosti. 🙂 Hana on hopea.

 9. Pete 7.2.2021 at 20:24 - Reply

  Todella hieno keittiö! Meille on tulossa juuri tuollainen aamiaiskaappi 120 leveänä joka teilläkin ilmeisesti? Ollaan etsitty taitto-oven kiskoa ja mekanismia. Onko tuo teidän Hettichin Wingline? Miten ovi on toiminut?

  • jenni 9.2.2021 at 18:36 - Reply

   Kiitos paljon 🙂 Juu tämä on myös 120 cm leveä. Ovi on toiminut mainiosti! Mekanismin nimeä en muista, mutta varmaan juurikin tuo sama. Ovi liukuu hyvin ja on helppokäyttöinen.

Leave A Comment