TOIVEPOSTAUS: KEITTIÖTRENDIT

2019-09-07T14:09:52+00:00 22.2.2017|4 Comments

Nyt otetaan pieni katsaus tämän vuoden keittiötrendeihin. Yleisesti valloillaan olevat trendit tietenkin välittyvät myös keittiöihin mm. värien ja materiaalien suhteen.

AAMIAISKAAPIT

Aamiaiskaapit lienevät tällä hetkellä kuuminta hottia. Enkä yhtään ihmettele! Kuinka näppärä ja kätevä vaihtoehto! Kaikki päivittäin käytettävät kodinkoneet ja muut tavarat saa helposti piiloon ovien taakse, mutta samalla ovat helposti käden ulottuvissa. Ovet kääntyvät kaapiston sisään, jolloin ne eivät ole tiellä. Tämä on kyllä itselle ehdoton must have-juttu tulevaisuuden kotiin.

AVOHYLLYT

Avohyllyt ovat olleet keittiössä trendikkäitä jo pitkään. Nyt kuitenkin korostuu se, että hyllyt ovat usein eri materiaalia kuin muu keittiö. Esimerkiksi kevyet metallihyllyt tai puuhyllyt ovat suosiossa. Avohyllyillä korvataan ainakin osittain yläkaappeja, sillä yläkaapittomuuden trendi jatkunee.

MARMORI

Marmoria on nyt kaikkialla! Välitilassa, tasolla, lattiassa, seinäpinnoissa… Se on kyllä näyttävä materiaali ja sopii mielestäni niin välitilaan kuin tasoonkin.

MAANLÄHEISET SÄVYT | BETONI & ROUHEA PUU

Harmaan ja ruskean eri sävyt, niiden yhdistely. Hittiväriksi on muodostunut nyt maitokahvin väri. Se on kaunis ja lämmin sävy, joka tuo kodikkuutta. Myös rouheat puu- ja betonipinnat ovat in, ja kun näitä yhdistellään sileisiin pintoihin, on mielenkiintoinen kontrasti-kombo täydellinen.

Muita huomionarvoisia trendejä ovat tällä hetkellä myös puupinnat, vetimettömyys, sekä mattapinnat. Kokovalkoisuus häviää.

Kannattaa kuitenkin aina muistaa, että keittiö kannattaa suunnitella omien tarpeiden ja oman maun mukaan. Toki trendit vaikuttavat myös kalustemyymälöiden valikoimaan väistämättä, mutta tärkeintä on luoda itselle miellyttävä kokonaisuus. Keittiön tulisi myös kestää aikaa, sillä sitä ei olla ihan joka toinen eikä kolmaskaan vuosi uusimassa.

Jotta sain mahdollisimman ajankohtaisen tiedon tämän hetken keittiötrendeistä, haastattelin juttua varten Helena Taljaa. Hän toimii Esan Levykalusteella keittiösuunnittelijana. Hänellä on vuosien kokemus alalta ja hänen kanssaan on todella miellyttävä asioida. Voin lämpimästi suositella Helenaa kaikille, ketkä ovat ammattitaitoista keittiösuunnittelijaa vailla. 🙂

| Ideakuvat: Pinterest |

4 Comments

 1. Veera 22.2.2017 at 09:01 - Reply

  Nyt oli kyllä niin uutta tietoo lähes koko postaus täynnä ja oon tosi iloinen että kirjoitit tästä!!! Sitten kun keittiöremontti on ajankohtainen on vähä helpompi alkaa tehdä suunnitelmaa kun tietää mikä on pinnalla ja kuten sanoit, mikä sitten omassa keittiössä toimii ja mitä haluaa. Ihanaa että olit niin perusteellinen että haastattelit asiantuntijaa. Se kertoo sun paneutumisesta asiaan ja tunnollisuudesta. <3

  • jenni 24.2.2017 at 08:50 - Reply

   Mahtavaa, että tuli paljon uutta tietoa. 🙂 Ja tärkeintä tosiaan miettiä ne omat tarpeet! Sääkin kuitenkin laitat ruokaa ja leivot eli niille toiminnoille olis hyvä olla reilusti tilaa. Materiaalit ja värit on pitkälti makuasioita eikä niissä trendejä tarvi noudattaa, toki niistä voi saada paljon ideoita 🙂 Ja hei mitä vain vuoksesi rakas ystävä 🙂 <3

 2. Essi/ St. Black 22.2.2017 at 13:24 - Reply

  Allekirjoitan kaikki nämä trendit, puinen avohylly yhdistettynä teräkseen jo löytyykin, mutta aamiaskaappia ei. Se olisi kyllä kooma-aamujen pelastus!

  • jenni 24.2.2017 at 08:46 - Reply

   Joo se olisi kyllä todella kätevä! Aamujen kaaos saisi jäädä ovien taakse piiloon! 😀

Leave A Comment