TOIVEPOSTAUS: IDEOITA TERASSILLE

2018-01-12T12:27:36+00:00 15.5.2017|0 Comments

Sain lukijalta toiveen kertoa, mitkä asiat ovat in terassilla sekä terassien toimivuudesta. Postausta maustaa Pinterestin kauniit ideakuvat sekä meidän valikoimamme eli Veken kalusteen upeat kesäkalusteet. Valikoimamme on laajentunut viime postauksen jälkeen, joten sitä kannattaa katsastella tasaisin väliajoin.

Terasseista rakennetaan nykyään melko suuria ja ne ovatkin useassa kodissa olohuoneen kaltaisia oleskelupaikkoja. Ulkotilojen sisustus on jatkumoa sisätilojen sisustukselle. Ulkotiloihin panostetaan nykyään paljon ja valikoima ulkokalusteiden osalta alkaa olla todella laaja ja monipuolinen, mikä mahdollistaa terassin sisustuksen halutun tyyliseksi. Viihtyvyyttä ja käyttöä lisäävät mm. valokatteet, markiisit ja aurinkovarjot, joissa on nykyään kokoa ja näköä. Lasituksen avulla terassin saa ympärivuotiseen käyttöön. Terassilämmittimet ja -valaisimet lisäävät myös viihtyvyyttä ja pidentävät terassilla oleskeluaikaa pitkälle syksyyn.

Suureen terasiin sopii näyttävät, leveät terassilaudat, joiden suosio on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Yhä useampi päätyy 145 mm tai jopa leveämpään terassilautaan. Suosituin terassimateriaali  on painekyllästetty puu eli kestopuu, joka sopii hyvän lahonkestonsa ansiosta erinomaisesti kaikenlaisiin ulkorakenteisiin. Perinteistä ruskeaa ja vihreää kestopuulautaa on saatavilla sekä sileänä että uritettuna. Valmiiksi kauniin harmaaksi käsitelty harmaa kestopuulauta on yksi tämän kevään suosikeista.

Kestopuun rinnalla yhä suositumpia materiaaleja ovat tyylikäs komposiittilauta, luonnollisesti harmaantuva lehtikuusi ja ekologinen, lämpökäsitelty puu. Näistä erityisesti puun ja muovin yhdistelmä komposiitti on nostanut suosiotaan helppohoitoisuutensa sekä kestävyytensä ansiosta.

Kestopuuterassit käsitellään nyt mustalla, kelonharmaalla tai muulla värillisellä terassiöljyllä. Komposiittilautoja myydään valmiiksi mustan, harmaan ja ruskean sävyisenä. Terassin värimaailmaa ja materiaaleja miettiessä kannattaa kiinnittää huomiota ainakin talon julkisivun väritykseen ja terassia ympäröivään pihakasvillisuuteen.

Tämän hetken TOP-listaus:

  • ISOT TERASSIT JA LEVEÄT TERASSILAUDAT
  • TERASSILÄMMITTIMET
  • KORISTEVALOT / AURINKOKENNOLAMPUT / LYHDYT
  • KOOKKAAT AURINKOVARJOT
  • POLYROTTINKIKALUSTEET
  • RIIPPUKEINUT
  • SKANDINAAVISEN MUOTOKIELEN OMAAVAT KALUSTEET
  • KASVIT ISOINA RÖYKKIÖINÄ, KUKAT, AMPPELIT
  • MUOVIMATOT JA SÄÄNKESTÄVÄT TEKSTIILIT
  • PALJUT / ULKOPOREALTAAT

Oheen myös muutamia tuotenostoja, joilla luot trendikkään kesäparatiisin.

Madison polyrottinkinen kulmasohva

Terassikalusteilta haetaan helppohoitoisuutta ja polyrottnkikalusteet ovat siihen täydellinen valinta. Polyrottinki on todella helppohoitoinen ja upea materiaali kesäkalusteissa. Polyrottinkipunos on uv-suojattu, muovista valmistettu materiaali. Rottinkia jäljittelevä polyrottinki on miltei hoitovapaa materiaali. Puhdista polyrottinkikaluste tarvittaessa kostella liinalla ja tarpeen vaatiessa miedolla saippuavedellä tai valmiilla polyrottingin puhdistusaineella. Anna pesun jälkeen kalusteen kuivua hyvin. Jos lika on pinttynyttä, käytä varovaisesti painepesuria tai polyrottingille tarkoitettua puhdistusainetta. Polyrottinki kestää erilaisia sääolosuhteita sekä myös talvipakkasia (-20°C asti), suosittelemme talveksi kalusteen suojaamista lumelta. Pakkasella polyrottinkikalustetta ei kannata käyttää, koska punos jäätyessään ei kestä rasitusta niin hyvin kuin normaalisti.

Myös kalusteisiin kuuluvat pehmusteet ovat pääosin säänkestäviä ja myöskin uv-suojattuja. Tekstiilit toki kannattaa suojata rankkasateelta esimerkiksi pehmusteille tarkoitettuun laatikkoon tai viemällä sisätiloihin.

Elisabeth puutarhatuoli ja Envy Eva nojatuoli

Myös erilaiset muovista tai metallista valmistetut, kepeät nojatuolit ovat helppohoitoisia ja tyylikkäitä valintoja niin pihalle, patiolle kuin parvekkeellekin. Esimerkkinä kaksi upeaa nojatuolia. Molemmissa on siro, moderni muoto ja kestävät hyvin erilaiset sääolosuhteet.

Heinä riippukeinu ja Luoto riippukeinu

Riippukeinut ovat olleet suosiossa jo pidempään eikä suosiolle ole laskua. Eikä ihme, onhan riippukeinussa todella ihan vain istua ja keinutella.

Shabby Chic-Boston ruokailuryhmä

Trianger Saari ruokailuryhmä

Envy Eva ruokailuryhmä

Envy Filippa ruokailuryhmä

Myös ulkotiloihin soveltuvat ruokailuryhmät ovat älyttömän upeita nykyään! Jokaiseen tyyliin löytyy jotakin ja materiaaleissa on huomioitu säänkestävyys. Mikä yllä olevista on eniten sinun makuusi? 🙂

Terassinkin sisustuksessa kannattaa miettiä omia tarpeita ja käyttöä. Haluaako terassilla ottaa aurinkoa vai onko tärkeämpää saada terassille mahtumaan kookas ruokailuryhmä yhteisiä ruokahetkiä ja illanviettoja varten. Tietenkin terassin koko määrittää paljon, mitä sinne mahtuu. Liian täyteenkään terassia ei saa kalustaa, vaan pitää olla väljyyttä ja miellyttävää liikkua. Kasvit ja kukat luovat viihtyisyyttä, ja niitä voi sijoittaa ilman, että ne vievät liiemmin lattiapinta-alaa. Toimiva terassi on omien tarpeiden mukainen, helppohoitoisilla materiaaleilla varustettu ja oman maun mukaan sisustettu keidas.

Kevät on tänä vuonna harvinaisen paljon myöhässä, mikä on todella harmillista. Toivotaan nyt kuitenkin, että pian alkaisi ilmat ihan pysyvästi lämpenemään!

| Lähde https://www.stark-suomi.fi/fi/ideat/terassirakentamisen-trendit-2017 | Ideakuvat Pinterest |

Leave A Comment