TOIVEIDEN MUKAINEN KOTI

2019-09-14T09:03:55+00:00 14.9.2019|2 Comments

| Kaupallinen yhteistyö: H o n k a |

Koti isolla koolla.

Koti on ollut mulle itselleni aina hyvin tärkeä paikka. Siellä saa olla täysin oma itsensä. Se on myös turvasatama ja ehdottomasi mieluisin paikka maailmassa. Sinne on aina kiva palata. Paikka, jossa suurin osa elämästä vietetään.

Vuokra-asunto, jossa tällä hetkellä asumme, ei ole missään kohtaa tuntunut kodilta eikä sitä kodiksi olla enää hetkeen kutsuttukaan. Katse on siintänyt tulevassa jo pitkään enkä malta odottaa sitä, että tunnen pitkästä aikaa sen tunteen luissa ja ytimissä asti, että olen vihdoin kotona.

Kodista tekee kodin tietenkin ihmiset joiden kanssa elää. Omassa tapauksessani rakas mieheni ja kaksi koiraani, joita ilman koti ei ole koti. Eläminen ja arki kodissa on toki erityisen miellyttävää, jos kodin suunnitteluun on saanut vaikuttaa niin, että se on omiin tarpeisiin paras mahdollinen. Suunnittelun ja ideoinnin tueksi kannattaa lukea 5-vaiheinen opas, jossa on paljon hyviä ajatuksia ja huomioita yksilöllisen omakotitalon rakentamiseen liittyen.

”Sisustus on pintaa ja helposti muunneltavissa, mutta pohjaratkaisun ja säilytyskalusteiden kanssa eletään jopa vuosikymmeniä.”

Meilläkin kodin eri tilat ovat alkaneet hahmottua entistä paremmin ja vaikuttaa siltä, että kaikki tilat ovat oikein toimivia ja juuri meidän tarpeille sopivia. Rakastan isoa aulaa ja avointa oleskelutilaa, joka antaa parhaan mahdollisen oikeuden järvimaisemalle. Säilytystilaa tulee olemaan riittävästi ja tilojen sijoittelu on toimivaa, kaikki tuntuu olevan oikeassa paikassa.

Myös ympäristöllä on äärimmäisen suuri vaikutus kokonaisuuteen. Uusi, tuleva koti rakentuu maalle, joka oli meidän molempien haave. Ulko-oven avatessaan olohuoneesta avautuu peltojen siivittämä järvimaisema. Metsä ympärillä. Oma rauha ja luonto tulevat viimeistelemään kodin ja asumisen kokemuksen kokonaisvaltaisesti.

Tämä projekti on ollut samaan aikaan erittäin haastava, mutta kuitenkin myös äärimmäisen palkitseva. Olen haastanut oman luovuuteni äärimmäisyyksiin ja koen, että olen antanut tälle kodille kaikkeni. Tästä olemme haaveilleet niin monta vuotta, joten tein ja teen kaikkeni, jotta tästä tulee meille täydellinen koti.

Hirsi on mielestäni ulkonäöllisesti mitä mainoin rakennusmateriaali; se on aito ja ajaton ja taipuu niin moderniin kuin perinteiseen tyyliin. Koen ainakin itse, että olen saanut ajattoman, mutta kuitenkin omanlaisen ja näyttävän kokonaisuuden aikaan. Sisustus tietenkin viimeistelee tilat ja myös sillä pystyy vaikuttamaan paljon kodin tyyliin.

Jos mahdollista, niin antakaa kunnolla aikaa myös tilojen ja toimintojen suunnittelulle. Sisustus on pintaa ja helposti muunneltavissa, mutta pohjaratkaisun ja säilytyskalusteiden kanssa eletään jopa vuosikymmeniä. Niihin kannattaa panostaa nin ajallisesti kuin rahallisesti. Ammattilaisten apuun kannattaa turvautua, jos tuntuu, että on yksin solmussa asioiden kanssa.

Mikään muu ei ole niin suuren panostuksen väärtti, kuin oma koti. <3

Raksaterkuin, Jenni

2 Comments

 1. Katja 17.9.2019 at 13:45 - Reply

  Hei täällä taas 😀
  Huokailen kateellisena tuolle maisemalle, siihen ei kyllästy koskaan!
  Kiva on kuulla teistä jälleen, sisällä näyttää jo tosi hyvälle 🙂

  • jenni 11.10.2019 at 06:11 - Reply

   Kiitos ihana <3 Maisema on kyllä aivan ihana ja luontoa pääsee seuraamaankin nyt ihan eri tavalla!

Leave A Comment