STOCKHOLM FURNITURE & LIGHT FAIR 2018

2019-02-18T14:20:01+00:00 08.2.2018|4 Comments

Vierailin eilen kahden kollegani kanssa Tukholmassa huonekalu- ja valaistusmessuilla. Tukholmassa on meneillään myös Design Week. Ympäri Tukholmaa järjestetään viikon aikana useita tapahtumia, joissa on esillä moderni design.

Furniture & Light Fair on suuri skandinaavisen designin messu.  Odotin messujen antia todella paljon, mitä nyt orastava flunssa vei hieman fiilistä ja vointia. Meillä oli sovittuna useampi tapaaminen eri toimittajien kanssa, mutta muutoin kamerani ja minä koitimme ikuistaa mahdollisimman monipuolisesti messujen antia.

Olo oli kyllä kuin paratiisin porteilla kun astui halliin sisään! Sisustushullun karkkikauppa, inspiraatiota sai roppakaupalla. Esillepanot olivat pääsääntöisesti todella kauniita ja viimeisteltyjä. Trendeistä kirjoitin blogiin viime viikolla ja selkeästi monet listaamistani asioista oli messuilla esillä. Laitan tähän TOP 5 listan, jotka olivat messuilla mielestäni vahvasti esillä.

TOP 5:

1. PLYYSI- JA SAMETTISOHVAT

Tämän nostan ehdottomaksi ykköseksi! Ne tekevät nyt tuloaan ja lujaa. Murskattu samettipinta oli yllättävä, mutta sitä oli messuilla yllättävän paljon esillä! Mielestäni se tekee sohvan ulkonäöstä hieman levottoman. Myös pehmeät ja runsaammat muodot suoralinjaisten sohvien rinnalle on vahvasti nouseva trendi. Sohvat ovat klassisen muotoisia, mutta niissä voidaan käyttää kookkaita sohvatyynyjä, joka kuitenkin ryhdittää sohvaa ja tuo siihen modernia twistiä. Painonapilliset samettirahitkin taitavat jatkaa voitonkulkuaan.

2. MESSINKI

Ehdottomasti suosituin metalli tänä vuonna. Sitä näkyy valaisimissa, hyllyissä, sohvapöytien jaloissa ja muissa pienhuonekaluissa. Messinki tuo sisustukseen lämpöä ja kaunista kiiltoa.

3. TUMMAT SÄVYT

Monet osastot olivat tumman sävyisiä ja intensiivisiä. Tummansininen, tummanvihreä, harmaa ja musta olivat suosittuja sävyjä messuosastojen seinillä ja ne toivatkin intensiivisyyttä ja huonekalut nousivat kauniisti esille.

4. VIHERKASVIT

Viherkavien runsas käyttö. Erityisesti esillä olivat kultapalmu, peikonlehti ja muut isolehtiset kasvit. Viherkasvit tuovat todella paljon kotoisuutta ja aitoina parantavat huoneilmaa. Viherkasvit ovat helppo tapa tuoda kotiin sisustuksellisuutta, runsautta ja kotoisuutta.

5. VIISTETYT JALAT

Viistetyt jalat huonekaluissa, niin eri kokoisissa pöydissä kuin ruoka- ja nojatuoleissa. Se tuo huonekaluun kepeää ilmettä ja tuulahduksen retroa.

Mieleni tekisi vielä hieman jatkaa listausta. Nostan esiin konjakin sävyisen nahan, vintagen, nojatuolimaiset ruokapöydän tuolit, puun runsaan käytön… Tummaa puuta povattiin tulevan ja sitäkin kyllä näkyi, mutta nostan esiin myös vaalean tammen, jota näkyi paljon.

Tuleeko kenellekään muulle messujen tai tällaisten kuvien katselun jälkeen olo, että haluaisi laittaa kaikki kotona uusiksi? Heh… Vaarallisia nuo messumatkat tästä näkökulmasta.

Se on kuulkaas lauantaina syntymäpäivät ja mittariin pamahtaa pyöreät 30 vuotta. Kääk! Juhlia odotellessa, mukavaa viikonlopun odotusta muillekin! <3

Terkuin, Jenni

***

Translate: Furniture & Light Fair 2018 in Stockholm.

4 Comments

 1. Sanna 8.2.2018 at 18:28 - Reply

  Aivan upeita kuvia😍 tuli kyllä sisustamisen vimma itsellekin! Osaan kuvitella että olit messuilla kuin taivaassa 😍

  • jenni 9.2.2018 at 07:40 - Reply

   Kiitos! <3 Joo kyllä siellä aika monta vau-sanaa taisi häkellyksissään päästää! 😀

 2. Hanna-Leena 12.2.2018 at 15:44 - Reply

  Kauniita kuvia olit kyllä ottanut. Voi kun olisi itsekkin päässyt paikalle.
  Itseäni miellytti erityisesti nämä tummat sävyt, etenkin yhdistettynä vaaleisiin huonekaluihin.

  • jenni 13.2.2018 at 05:30 - Reply

   Kiitos paljon Hanna-Leena, kiva kuulla 🙂 Messut olivat kyllä äärimmäisen antoisat. Vaaleat huonekalut korostuvat kyllä kauniisti tummia seiniä vasten 🙂

Leave A Comment