Spa-tunnelmaa kylpyhuoneeseen

2021-10-19T15:38:16+00:00 20.4.2020|16 Comments

| Kaupallinen yhteistyö Laattaleevi.fi |

kylyphuone

Minulle oli alusta asti selvää, että haluan tulevaan kylpyhuoneeseemme rauhallista ja harmonista tunnelmaa. Halusin tilaan vaaleahkot pintamateriaalit ja tunnelmallisen saunan, jossa rauhoittua.

Muutamia asioita huomioimalla omaan kylpyhuoneeseen saa luotua spa-tunnelmaa. Vinkit on toki helpoin hyödyntää uuteen tulevaan tai remontoitavaan kylpyhuoneeseen. Tässä minun top 5 vinkkiä:

 • Pohjaratkaisu
 • Materiaalit
 • Laadukkaat vesikalusteet
 • Viimeistellyt kiintokalusteet
 • Valaistus

pohjaratkaisu

VINKKI 1. Erottele pohjaa kiinteillä seinärakenteilla tai esimerkiksi lasiseinillä.

Pohjaratkaisu on olennainen osa kokonaisuutta. Kylpylöiden lay out on osittain samanlainen kuin meidän kylpyhuoneess.a. Pidän todella paljon siitä, miten toiminnot sijoittuvat tilassa. Se on selkeä ja toimiva, mutta kuitenkin mielenkiintoinen. Kylpyhuoneen edustalla on wc-istuin sekä kiintokalusteet. Kaikki kiintokalusteet on asennettu seinään.

sauna
sauna

Nurkan takaa aukeaa meidän oma pieni spa, joskin vielä hieman keskeneräisenä. Kuvan vasemmalle puolen, hanan alle on tulossa jossakin kohtaa kylpyamme. Spa-tunnelma saa tällöin pisteen iin päälle.

Sauna on kookas ja kiukaassa oleva höyrystin takaa ihanan kosteat ja pehmeät löylyt. Tykkään makoilla saunassa, kookkaassa saunassa se onneksi onnistuu, joka on itselleni todellista arjen luksusta.


kylpyhuone
sauna

materiaalit

VINKKI 2. Suosi kookkaita laattoja, jotka ovat sävyltään pehmeitä. Kookas laatta mahdollistaa mahdollisimman yhtenäisen seinäpinnan. Marmori luo myös ylellistä tunnelmaa.

Materiaalit näyttelevät suurta roolia kokonaisuuden luomisessa. Minulle spa-tunnelma tarkoittaa harmonista ja selkeää kokonaisuutta. Tila on kaakeloitu Laattaleevin valikoimasta löytyvällä Terratinta Ceramichen Betontech laatalla. Laatta on italialainen porcellanato laatta. Laatan koko on 60×60 cm sekä lattiassa että seinissä. Laatan väri on white, mutta se on enemmänkin vaaleanharmaa, betonia muistuttava. Kuivapuristettu laatta on kestävä sekä vettä imemätön ja se soveltuu niin seiniin kuin lattiaan.

Tehosteeksi suihkuseinälle valikoitui saman valmistajan StoneMarble laatta mattapintaisena, erikoiskoossa 10×60 cm. Laatat ladottiin kalanruotoladontaan, joka on näyttävä, mutta kuitenkin klassinen ja ajaton ladontatapa. Samaa laattaa löytyy kiiltäväpintaisena meidän makuuhuoneen yhteydessä olevasta walk in closetista, koossa 60 x 60 cm.


sauna
kylyphuone

laadukkaat vesikalusteet

VINKKI 3. Panosta laadukkaisiin vesikalusteisiin. Seinään kiinnitettävät hana on viimeistelty. Sadesuihku kattoon asennettuna antaa ylellisen ja laadukkaan ilmeen.

Vesikalusteet viimeistelevät kylpytilan ja ovat parhaimmillaan kuin koruja. Seinään kiinnitettävä hana antaa viimeistellyn ulkonäön ja on lisäksi helpompi pitää puhtaana. Kookkaat sadesuihkut takaavat miellyttävän suihkukokemuksen. Kattoon kiinnitettävä suihku tuo luksuksen tuntua ja kauniit seinälaatatkin korostuvat paremmin.


kylpyhuone
kylpyhuone

viimeistellyt kiintokalusteet

VINKKI 4. Kiinnitä kalusteet seinään, jolloin saat jälleen huomattavasti viimeistellymmän ja kalustemaisemman ilmeen. Viimeistele allaskalustekokonaisuus kookkaalla peilillä.

Seinään kiinnitettävät kalusteet luovat kalustemaisemman kokonaisuuden. Siivous onnistuu myös paremmin, kun kalusteiden jalat eivät ole tiellä. Meidän allaskalusteessa taso jatkuu kalusteen ympäri, joka kehystää ja viimeistelee kalustetta entisestään. Wc-istuinta vastapäätä on seinälle asennetut korkeat kaapit.

Muuton Grain riippuvalaisimet, sävyssä dusty green tuovat väriä tilaan juuri sopivasti. Paimentolaiskuvioitu matto hapsuilla tuo kokonaisuuteen myös ripauksen boheemia twistiä.


sauna
sauna

valaistus

VINKKI 5. Panosta erilaisiin valonlähteisiin, jotta voit muuttaa tunnelmaa tarpeen mukaan.

Valaistuksella voidaan muuttaa tunnelmaa tarpeen mukaan. Saunoessa koko tilasta halutaan hämyinen kuin taas esimerkiksi siivotessa valoa saa olla enemmän. Meidän kylpytilassa on led-spotteja, kaksi led-nauhaa, kaksi riippuvalaisinta sekä kuituvalot saunan katossa. Lauteet tullaan myös valaisemaan. Värisävynä meillä on 4000K, niin kuin kodin muissakin tiloissa, lukuunottmatta saunaa, jossa on lämpimämpi 3000K värilämpötila.


eteinen

Käytimme samaa laattaa myös eteistiloissa sekä kodinhoitohuoneessa yhtenäisen ilmeen luomiseksi.

Terkuin, Jenni

16 Comments

 1. Noora 23.4.2020 at 04:46 - Reply

  Moikka! Olen yrittänyt etsiä tuollaista puista penkkiä meidän kylppäriin. Mistä tuo sinun on? 🙂

  • jenni 23.4.2020 at 09:24 - Reply

   Tämä on ostettu Pentikistä 🙂 Nimeä on muista, mutta voisit heidän sivuiltaan tsekata, josko vielä löytyy. 🙂 Vekellä on myös aika paljon puisia penkkejä.

 2. Virpi 28.4.2020 at 07:06 - Reply

  Hei! Mikä on tuo kaunis saunan seinien pintakäsittely ja sävy?

  • jenni 28.4.2020 at 14:37 - Reply

   Heippa 🙂 Käsittelin seinät Tikkurilan Supi saunavahalla. Sekoitin sävyjä pähkinäpuu ja hiili. 🙂

 3. Maria 8.5.2020 at 04:51 - Reply

  Hei Jenni, mistä kylpyhuoneen allaskaapit on hankittu?

  • jenni 8.5.2020 at 06:19 - Reply

   Heippa, meidän kodin kaikki kiintokalusteet on Esan Levykalusteelta. 🙂

 4. Heini 17.7.2020 at 13:05 - Reply

  Moi, muistatko allaskaapin puuosan sävynimeä? Teillä on todella kaunis talo 🙂

  • jenni 20.7.2020 at 08:11 - Reply

   Joo, se on Jalava. 🙂 Kiitos paljon kehuista! <3

 5. Päivi Valkola 14.8.2020 at 16:20 - Reply

  Hei mitkä altaat teillä on kylpyhuoneessa tason päällä? Niin kaunista

  • jenni 17.8.2020 at 05:35 - Reply

   Kyseessä on Otsosonin Uoma malja-allas. 🙂

 6. Lina 26.8.2020 at 17:01 - Reply

  Hei! Etsitään kylpyhuoneeseemme seinään asennettavaa hanaa, ne vaikuttaa olevan hieman kiven alla… 🙁 mistä olette ostaneet teidän hanat? Aivan täydellinen kylppäri! 😊

  • jenni 27.8.2020 at 07:18 - Reply

   Ne on ostettu LVI-tukusta mieheni kautta. 🙂 Kiitos paljon kehuista! 🙂

 7. Kati 12.2.2021 at 07:15 - Reply

  Hei,

  Mikä puumateriaali katoissa on?

 8. Minna Aalto 1.3.2021 at 20:22 - Reply

  Hei. Voi kuinka kaunista ja tunnelmallista! Tästä sain kivoja vinkkejä kohta alkavaan saunaremonttiin. Mistä olet maton hankkinut?

  • jenni 3.3.2021 at 13:24 - Reply

   Heippa! Voi kuinka kiva kuulla, kiitos paljon 🙂 Matto on Fanni K Artemis puuvillamatto ja ostettu Vekeltä / veke.fi verkkokaupasta. 🙂

Leave A Comment