SISUSTUSTRENDIT 2018

2019-02-18T14:18:16+00:00 02.2.2018|0 Comments

Sisustustrendit puhuttelevat joka vuosi eikä niiltä voi varmaankaan kukaan välttyä. Kaupat pursuavat jo tammikuussa kevätuutuuksia ja trendit ovat niissä aina vahvasti läsnä. Trendit eivät ole mielestäni kovinkaan paljon muuttuneet parin viime vuoden aikana, toki joka vuosi tulee jokin uusi trendisävy, joka määrittää paljon sisustusvalikoiman sävyjä. Tikkurila julkistaa myös joka vuosi vuoden värin ja tänä vuonna se on N405 Ruukku.

”Jos kaipaat kotiisi suuren annoksen lämpöä, yhdistä Ruukku rohkeasti maanläheisiin sävyihin. Vihreät sävyt korostuvat Ruukun vierellä, sillä ne muodostavat yhdessä vastaväriparin. Terrakotan värisiin ruukkuihin istutetut isot huonekasvit ovat hyvä esimerkki väriparista. Haalistuneiden saviruukkujen maalaaminen Ruukun sävyllä on hyvä keino testata sävyn toimivuutta kotona. ”

TERRAKOTAN ERI SÄVYT

Trendiväriksi onkin muodostunut terrakotan eri sävyt. Ne tuovat lämpöä ja pehmeyttä sisustukseen. Harmaan rinnalle nousee myös beigen eri sävyt eli selkeästi lämpimäpiä ovat tämän hetken trendisävyt.

MURRETUT JA TUMMAT SÄVYT

Murretut ja tummat sävyt, kuten vihreä ja sininen jatkavat myös trendien kärjessä. Yhä useampi rohkenee maalata seinät tummilla sävyillä, joka lisää intensiivisyyttä  ja tunnelmallisuutta sisustukseen.

HARMAASEEN TAITETUT PASTELLISÄVYT

Pastellisävyt, erityisesti vaaleanpunainen pitää pintansa vuodesta toiseen ja on muodostunut ympärivuotiseksi trendisävyksi. Harmaaseen taitetut pastellisävyt ovat pastellisävyissä tänä vuonna se juttu.

LUONNONMATERIAALIT

Luonnonmateriaalit näyttelevät suurta osaa sisustuksessa. Kivi, savi, pellava, eri puun sävyt… Tummat puunsävyt tekevät tuloaan tänä vuonna.

SUURET KUKKA- JA LEHTIKUOSIT

Suuret kukka- ja lehtikuosit ovat ajankohtaisia kevään korvilla. Ne ovat raikkaita ja tuovat sisustukseen keväisen tuulahduksen. Fiilistä voi tuoda yksistään esimerkiksi pelkän koristetyynyn tai julisteiden muodossa. Rohkeampi valitsee kukkakuvioiset verhot tai tapetin.

METALLIN SÄVYT

Messinki ja muut metallin sävyt. Niitä voidaan myös rohkeasti yhdistellä ja sekoittaa toisiinsa. Metallin sävyt ovat trendikkäitä erityisesti valaisimissa, sohvapöydissä sekä pienemmissä sisustusesineissä, kuten ruukuissa ja kynttilänjaloissa.

KUVIOLLISET MATOT

Kuviolliset matot, paimentolaismatot, Kelim matot… Mitä kuviollisempi ja värikkäämpi, sen parempi. Myös kivipestyt matot, joissa on ripaus vintagea, on tämän hetken juttu. Kookas, kuviollinen matto voi olla koko sisustuksen ydin ja katseenvangitsija ja muu sisustus nivoituu sen mukaan. Matoissa saa olla myös kokoa.

VINTAGE

Vintage, vanhat huonekalut ja ylipäänaä kierrätys ovat puhutelleet jo pitkään. Sisustukseen halutaan kerroksellisuutta ja näkyviin eri aikakausia. Jos vintage miellyttää, niin Elloksella (klik) on mielenkiintoinen mallisto juuri tähän tyyliin.

MATERIAALIEN JA TYYLIEN YHDISTELY

Eri materiaalien ja tyylien yhdistely on näytellyt sisustuksessa suurta osaa jo ainakin parin vuoden ajan. Enää ei ole tarpeen noudattaa orjallisesti yhtä tiettyä tyyliä, vaan on enemmänkin suotavaa sekoitella eri tyylejä, jolloin sisustukseen saadaan toivottua kerroksellisuutta. Materiaaleista nostaisin esille sametin, jota nähdään erityisesti raheissa. Myös nahka ja metallin sävyt pitävät pintansa.

Trendit antavat valtavasti inspiraatiota ja niistä voi aina poimia juuri ne itselleen sopivat jutut. Trendien tarkoitus ei ole se, että koti sisustetaan pelkästään niiden mukaan, vaan parhaimmassa tapauksessa ne antavat suuren määrän uusia ideoita ja vaikka oivalluksia eri materiaalien ja sävyjen yhdistelyyn. Löytyykö listauksesta jokin suosikkitrendi ylitse muiden? 🙂

Terkuin, Jenni

***

Translate: Interior trends in 2018: Different shades of terracotta, dark and broken shades, pastel colours, nature materials, flower- and leafpatterns, mixing different metals, patterned rugs, vintage and mixing different styles. What’s your favourite trend?

| Kuvat / Pictures: Tikkurila, Desenio, Ellos, H&M Home |

Leave A Comment