RAKENNUSKUUME EI HELLITÄ

2019-02-18T14:17:08+00:00 31.1.2018|4 Comments

Rakennuskuume ei hellitä – Mikä tilanne tällä hetkellä?

Avasin teille viime perjantaina hieman jo tätä aihetta, mutta nyt pureudutaan siihen paremmin. Vanhat lukijat varmaan saattavat muistaa, että viime vuonna puhuin yhdestä potentiaalisesta tontista. Näimme sen eteen älyttömän paljon vaivaa. Selvitimme paljon asioita, jututimme naapuria, teimme kustannusarviota, pyysimme arvion maatöistä, kävimme alustavasti pankissa kyselemässä lainaa, piirsin ja hahmottelin mahdollista pohjaa. Ja tietenkin ravasimme tontilla useamman kerran fiilistelemässä. Mutta, kaikki meni mönkään.

Eikä tämä ole suinkaan ainut tontti, jota olemme käyneet katsomassa, niitä on paljon. Viime syksynä mietimme myös sitä, että muuttaisimme isompaan rivitaloon, ns. väliaikaisesti, kunnes tontti löytyy. Yhtä taloakin kävimme katsomassa. Kaikkia maailman vaihtoehtoja on mietitty epätoivon kiemuroissa.

Epätoivo on ollut aika usein todella suuressa roolissa mitä tulee tontin etsintään. Ihanasta asiasta on tullut tietynlainen painajainen. Sen toki tiedän, että olemme äärimmäisen tarkkoja ja vaativia sen suhteen, mutta meille ei ole yhdentekevää, mihin kenties loppuelämän kotimme rakennamme. Niin paljon asioita pitää myös huomioida sen suhteen ja tietenkin kun sijainti, koko ja ympäristö vaikuttavat, ja tietenkin myös raha, vaihtoehtoja ei kovinkaan usein tule vastaan.

Etsimme siis tonttia haja-asutusalueelta. Akvaariotalot vieri vieressä ei ole meidän juttu. Haluamme omaan rauhaan, lähelle luontoa. Plussaa tietenkin kaunis luonto ja näkymät. Myös etäisyyksiä pitää huomioida. Jos meille joskus siunaantuu lapsia, niin päiväkodin ja koulun pitäisi olla järkevän matkan päässä.

Mieheni valmistuu kesällä ja hän on suunnitellut vielä jatkokoulutusta. Sehän toki selviää vasta loppukesästä, pääseekö kouluun vai ei. Mutta jos hän pääsee, niin rakentaminen on ajankohtaista vasta tuon seuraavan koulun loppuvaiheessa. Mutta jos olisi jo tontti valmiina, niin sitä pystyisi suunnittelemaan rauhassa ja se tunne että se on jo olemassa, olisi enemmän kuin huojentavaa. Tulemme tekemään paljon itse, joten siksi rakentaminen ei ole silloin mahdollista, jos mieheni käy töissä ja koulussa yhtä aikaa. Niiden kahden yhteensovittaminenkin on ollut välillä äärimmäisen haastavaa. Mieheni on kyllä siitä hienosti suoriutunut enkä voisi olla ylpeämpi hänen kunnianhimostaan.Mutta, ei auta kuin jatkaa etsimistä ja toivoa, että se löytyy sitten kun sen on tarkoitus löytyä. Olisi hienoa, tai ennemminkin huojentavaa jakaa kokemuksia muiden kanssa, onko muilla ollut vastaavanlaisia tilanteita?

Terkuin, Jenni

***

Translate: We have been searching plot for a long time. One time we found almost the perfect one.  We did investigation and see a lot of effort for that. But in the end, everything went wrong.

This has been like a nightmare sometimes. But I wanna think that we will find it, when the time is right. Maybe we just have to wait.

4 Comments

 1. Jonna 31.1.2018 at 06:58 - Reply

  Toivottavasti odotus palkitaan!❤ mä uskon et kaikella on tarkoituksensa, ehkä myös tällä.

 2. Katja 4.2.2018 at 17:39 - Reply

  Heii!
  Samanlaisia ajatuksia täälläkin, joten samaistun tilanteeseenne täysin.
  Mekin halajamme jonnekin syvälle metsään asumaan, mahdollisimman kauaksi muista ihmisistä (omituisia ihmisiä olemme :)), mutta ajatusta joutuu lykkäämään vielä ainakin 3 vuotta, kunhan lapset ovat peruskoulun käyneet.
  Haaveilen ja kiusaan itseäni kuitenkin ja katselen aina sopivaa tonttia tai taloa, ja huokailen kun joku kiva tulee vastaan, vain tajutakseni että kun muuttoa voi ruveta tosissaan ajattelemaan, on tuo tilaisuus jo kauan sitten mennyt..
  Tsemppiä teille (ja meille), kyllä se oikea tilaisuus vielä jossain vaiheessa tulee eteen 🙂

  Katja

  • jenni 5.2.2018 at 09:44 - Reply

   Hei kiva kuulla, että muillakin on samoja fiiliksiä ja tilanteita. Vaikkei tietenkään kiva ole tällaiseen tilanteeseen joutua. Mutta haluan uskoa, että asiat tapahtuu niin kuin on tarkoitus ja tontti löytyy sitten kun sen aika on! Kiitos kivasta kommentista ja tsemppiä tosiaan niin teille kuin meillekin! 🙂

Leave A Comment