PORIN ASUNTOMESSUT 2018

2019-09-07T10:25:01+00:00 11.7.2018|2 Comments

No niin toverit, nyt on luvassa kuvapainotteinen kooste tämän vuoden asuntomessuista. Tänä vuonna messualue oli poikkeuksellisen pieni ja myös itse kohteet aiempiin vuosiin verrattuna erilaisia. Pihat olivat todella kompakteja. Väsymys alkaa aina viedä voiton viimeisiä kohteita kierrellessä, joten niistä on aina vähiten kuvia. 😀 Osan kuvista olin myös ottanut sen verran lennokkaasti, että eivät valitettavasti olleet julkaisukelpoisia. Useissa kohteissa toistui tietyt, samat elementit ja kirjoitinkin oheen top 10 trendiä, jotka vallitsivat messuilla.

TOP 10 ASUNTOMESSUTRENDIÄ:

 • Luonnonmateriaalit (mm. pellava, juutti, nahka)
 • Kuviolliset, etenkin kohokuvioidut matot
 • Boheemi ja huoleton tyyli
 • Viherkasvit
 • Puun runsas käyttö
 • Lämpimien metallin sävyjen (kulta ja messinki) käyttö esimerkiksi altaissa ja hanoissa
 • Maisema- ja materiaalitapetit (mm. betoni)
 • Rouheat yksityiskohdat
 • Aamiaiskaapit
 • Ulkoporealtaat

Summa summarum, selkeästi tällä hetkellä vallitsevat trendit näkyivät myös lukuisissa kohteissa. Mutta nyt puheet sikseen ja runsaan kuvasadon pariin. Kerrohan, löytyykö suosikkia?

KOHDE 3: PORIN JOKISIMPUKKA

Kauniita, harmonisia värisävyjä ja materiaaleja. Kompakti koti kahdessa kerroksessa.

KOHDE 4: FISKARHEDENVILLAN POHJANVALO

Annarina Yöntilän sisustama upea kohde – niin sisältä kuin ulkoa. Ehdottomasti yksi suosikeista! Ihana värimaailma, upeasti ja taitavasti yhdistelty erilaisia materiaaleja. Upea keittiö, josta avautuu jokinäkymä. Kauniita, rouheita yksityiskohtia.

KOHDE 6: DESING-TALO NOSTE

Olkkarissa oli ihana yhdistelmä erilaisia materiaaleja, kuoseja ja sävyjä. Rennon boheemi kokonaisuus.

KOHDE 12: SIEVITALO KULTAKOIVU 187

Avara ja valoisa kohde. Vaikuttava huonekorkeus. Kaunis ja herkullinen keittiö. Käytetty ihanasti puuta, rottinkia ja juuttia, ihana combo yhdessä viherkasvien kanssa.

  KOHDE 13: TALO LINTULA

Kohteessa oli paljon kauniita yksityiskohtia (harmillisen vähän ikuistui kameralle), ihana puupanelointi pukuhuoneessa. Kaunis terassialue ja ulkotakka.

KOHDE 14: GOTO GLORIA

Tummia ja intensiivisiä sävyjä. Katto on tavallisesta poikkeava – kaunis ja mielenkiintoinen yksityiskohta. Kauniit sävyt makkarissa, nahkainen, tikattu sängynpääty on persoonallinen.

KOHDE 15: KASTELLI VIVA

Trendikäs, skandinaavisesta tyylistä pitävälle mieluisa kohde. Yhdistelty erilaisia materiaaleja. Kaunis ja ajaton kokonaisuus.

KOHDE 16: BUNKKERI

Hakolan Anna-Leena Hämäläisen sisustama kohde. Vaikuttava ja erilainen. Paljon kauniita yksityiskohtia ja mielenkiintoisia yhdistelmiä, jotka miellyttävät paljon itseänikin.

KOHDE 18: KOTOISA

Kaunista värien käyttöä, piristävän erilainen. Hauska verhoratkaisu, jossa väri vaihtuu kaksivärisen seinän mukaan. Upea katettu parveke, joka johti saunaan ja pesutiloihin.

KOHDE 19: VILLA KARHU

Frida Steinerin sisustama kohde, joka on sisustettu kokonaan käytetyillä tavaroilla. Kerroksellinen ja persoonallinen. Kauniita sävyjä ja yksityiskohtia.

  KOHDE 20: CASA KIVI

Valaistukseen on panostettu paljon, rutkasti erilaisia ratkaisuja. Lastenhuoneissa väriä vaihtavat led-nauhat katon rajassa. Kookas ja valoisa olohuone-ruokailutila, jossa oli jättikokoinen liukuovi terassille. Ihanan iso saareke ja kaunis ruokailuryhmä.

KOHDE 22: WIENERBERG JOKIDUO

Kaunis kylpyhuone, hyllyratkaisu oli erityisen miellyttävä. Makuuhuoneessa oli kaunis puuseinä, joka toistui myös portaikossa.

KOHDE 23: LUOTO

Tästä kohteesta jäi kuvien perusteella parhaiten mieleen aterimet (:D), uima-allas ja ihana terassialue. Upea sää kyllä lisäsi terassin ihanuutta ja sinne olisi enemmän kuin mielellään jäänyt grillailemaan ja polskimaan.

KOHDE 24: AS OY PORIN VILLASUN

Kaunis, valoisa ja naisellinen kohde. Metallin sävyjä, marmoria, valkoista ja ripaus vaaleanpunaista.

KOHDE 26: TALO HALTIATAR

Runsasta puun käyttöä, joka teki kotoisan tunnelman ja pehmeä värimaailman. Musta keittiö toi kontrastia.

KOHDE 27: HATULAISEN RÖLLIMÖKIT

Ihania luonnonmateriaaleja ja pehmeitä sävyjä. Näissä kahdessa kohteessa ei mielestäni ollut lainkaan ovia, kohde oli kokonaisuudessaan avoin, seinät erotti tiloja.

  KOHDE 32: VILLA HOHDE

Naisellinen sisustus, täynnä kauniita yksityiskohtia. Pehmeä ja harmoninen värimaailma. Pihasauna Hehku (josta ei valitettavasti ole kuvia) oli viehättävä, sinne on mukava majoittaa vieraat.

Nyt on tämän vuoden messukooste saatu pakettiin. Oletko jo käynyt messuilla, vai tyydytkö katselemaan kohteita kuvista? Erityisen ihanaa oli kiertää messuilla juuri nyt, sillä rakentaminen on alkamassa ihan näillä näppäimillä. En ehkä kuitenkaan ihan kauheasti saanut lisää ideoita, sillä oma pää on niitä jo valmiiksi niin täynnä ja sävelet melko selkeät. Ehkä kuitenkin jokunen juttu tarttui matkaani. 🙂

Terkuin, Jenni

2 Comments

 1. Silja 11.7.2018 at 08:17 - Reply

  Ihania kuvia sait kyllä ikuistettua! Ja vielä niin ettei näy ihmisiä taustalla!😀 oli ihana viikonloppu💕

  • jenni 13.7.2018 at 10:30 - Reply

   Joo yritin räpsästä aina silloin kun ei näkynyt ketään. Siks mulla kestikin 😀 Oli aivan ihana viikonloppu, ikävä jo <3

Leave A Comment