POHDINTAA MATERIAALEISTA

2019-02-05T07:10:48+00:00 29.10.2018|0 Comments

Kodin tulevat materiaalit – samaan aikaan ihana ja kamala asia 😀 On tietenkin aivan ihana suunnitella kotia ja tulevia pintamateriaaleja, mutta samalla myös äärimmäisen haastavaa. Haluan ajattoman kokonaisuuden, mutta kuitenkin omaperäisen ja persoonallisen kokonaisuuden, mielenkiintoa ja särmää unohtamatta.

Lattiamateriaali on lyöty lukkoon, mutta muut materiaalit ovat vielä kysymysmerkin alla. Olen tilannut Laattaleevistä paljon laattamallipaloja, pääosin vaaleanharmaan sävyisiä. Ihastuin Laattaleevin valikoimaan ja siihen, että he toimittavat nopeasti ja veloituksetta mallipaloja kotiin.

ETEINEN

Näillä näkymin eteiseen on tulossa iso, vaaleanharmaa lattialaatta ja seinille Siparilan Vire seinäpaneeli, väriä en vielä tiedä. Maustan eteistä myös mustalla, rottingilla sekä vihertävän harmaalla, seinään kiinnitellävällä kaapistolla (olen tämän jo valinnut). Eteisen suunnitelma onkin aika hyvin lukkoon lyöty, eli enää 175m2 suunniteltavana. 😀 Sama laatta jatkuisi arkieteisestä kodinhoitohuoneeseen.

MÄRKÄTILAT

Saman tyylinen, hiukan eri sävyinen laatta olisi tulossa myös kylpyhuoneeseen. Käytän samaa laattaa niin lattiassa kuin seinissä. Näin ollen saan rauhallisen  ja yhtenäisen tunnelman kylpyhuoneeseen. Jotakin tehosteita haluaisin, esimerkiksi allasseinälle sekä suihkuseinälle. Minulla on pari kivaakin ideaa mielessäni, mutta en paljasta niitä ihan vielä. 😉 Kuviollinen laatta on tulossa pienemmän wc:n lattiaan. Märkätiloihin on tulossa puupanelointia ainakin kattoihin, mahdollisesti myös kylpyhuoneen yhdelle seinälle, johon on tulossa naulakko sekä pienemmän wc:seinään.

SEINÄT

Olen pohtinut paljon seinäpintoja ja taidammekin päätyä paneloimaan hirsipaneelilla ainakin arkieteisen sekä kodinhoitohuoneen kaikki seinät. Myös olohuoneen seinä paneloidaan hirrellä. Niiden sävyistä ei ole vielä mitään tietoa, voi olla että käsittelen ne vaan Tremaxilla.  Muut seinät rakennetaan kipsilevyillä, tuoden hieman vastapainoa hirsiseiniin. Sävymaailma on melko harmaa uskoisin, mutta haluan käyttää kodissa siellä täällä myös värejä, joten eiköhän jollekin seinälle saada myös hennon persikkainen tai tummansininen sävy.

MAKUUHUONE JA VAATEHUONE

Makuuhuoneen sängynpäätyseinälle olen suunnittellut puupanelointia. Vaatehuoneen lattiaan on tulossa kiiltävä, marmorikuvioinen laatta, joka tuo pientä luksusta tilaan. Päivittelen tänne sitten matskuja, kun kaikki on jossakin kohtaa lukkoon lyötyjä. 🙂

Terkuin, Jenni

| Kuvat: Laatta Leevi ja Tikkurila |

Leave A Comment