Murretun mausteisia sävyjä

2021-06-14T17:07:06+00:00 11.5.2020|2 Comments

| Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Eskaro.fi kanssa. |

Murretun mausteiset sävyt seinissä tekevät tunnelman.

Yksi ensimmäisistä materiaaleista, joita päätin tämän talon kohdalla, oli valkoinen vinyylikorkki. Halusin luoda raikkaan kombon hirsiseinien kanssa, jonka vuoksi päädyin valkoiseen lattiaan. Olen tunnettu siitä (täälläkin tainnut useampaan otteeseen mainita), etten pidä valkoisista seinistä omassa kodissani. Ne ovat liian kolkot ja rehellisesti sanotuna tylsät makuuni. Valkoinen on toki raikas ja kun lattiamateriaalin sävyksi valikoitui valkoinen, oli luontevaa valita seinämaaleiksi jotakin muuta kuin valkoista.

Maaliksi valikoitui, minulle jo entuudestaan tuttu silkinhimmeä Silk sisustusmaali, joka jättää täyshimmeän pinnan. Maali on paksua, joten sitä on helppo levittää. Tämä on ollut luottomaalini jo useamman vuoden ajan. Parasta maalissa on juurikin ihanan himmeä ja matta pinta. Maali on myös pesunkestävä, joten se kestää kulutusta.

Seinämaaleista kannattaa aina tilata maaliliuskat, jotta näkee sävyn todellisessa ympäristössä. Tarvittaessa voi tehdä myös koemaalauksia ennen lopullisen sävyn päätöstä.

Alla meidän kodin seinien sävyt esiteltynä tiloittain.

keittiö / aulan yksi seinä

Keittiön seinän sävyn kanssa painin aikani. Mietin aluksi kaapistojen kanssa saman sävyistä maalia, mutta päädyin kuitenkin lopulta tummaan, jotta tilaan tulee myös kontrastia. Keittiön materiaalit ovat vaaleat ja tilaan tulvii todella hyvin luonnonvaloa, joten tiesin, että tumma seinä ei syö valoa tai avaruutta. Päin vastoin – se tuo juuri sopivasti luonnetta tilaan. Sama maalisävy jatkuu aulan hirsipaneeliseinälle, joka on mielestäni todella onnistunut valinta.

Sävy: NCS S 8005-G20Y


olohuone / aula

Olohuoneeseen valikoitui tummahko greigen sävy. Siinä on ihanaa lämpöä ja varsin toimiva kombo valkoisen lattian ja mustien väliovien kanssa. Uskalsin ottaa melko tumman sävyn, koska tämäkin tila kylpee valossa, eli tiesin ettei vaikutelmasta tule liian tumma tai synkkä.

Sävyjä kannattaa katsoa useaan eri aikaan päivästä ko. tilassa, koska sävy muuttuu paljonkin eri aikoihin, myös sää vaikuttaa sävyyn. Sävyjä kannattaa myös mätsäillä kaikkien muiden materiaalien kanssa, jotta saa parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Sävy: NCS S 3005-Y20R


makuuhuone & vaatehuone

Harmaiden sävyjen lisäksi myös hyvinkin lämpimät beigen sävyt miellyttävät minua. Tätä sävyä valikoituikin useampaan seinään. Makuuhuoneen ja vaatehuoneen lisäksi sävyä on työhuoneessa ja vierashuoneessa. Tämä on todella kaunis ja lämmin sävy, joka luo hirren kanssa ihanan pehmeän kokonaisuuden,

Sävy: NCS S 3010-Y50R


wc

Wc:n seinät, yhtä paneeliseinää lukuunottamatta on maalattu. Käsittelin seinät ensin Structura koristepinnoitteella, jossa on hento, kivimäinen struktuuri. Tämän jälkeen maalasin seinät kahteen kertaan lämpimän harmaalla sävyllä.

Sävy: NCS S 3005-Y50R


eteinen & khh

Eteiseen ja kodinhoitohuoneeseen ei tule suoraan luonnonvaloa ikkunattomuuden takia, joten halusin valita näihin tiloihin hieman vaaleamman harmaan maalisävyn. Sävy on pehmeä ja menee hyvin yksiin vaalean laattalattian ja hirsiseinien kanssa. Kokonaisuus on näin ollen seesteinen ja harmoninen, jotka olivat itselleni tärkeitä kriteereitä ko. tiloissa.

Sävy: NCS S 2002-Y


maalikoodit

 1. Keittiö ja aulan yksi seinä: NCS S 8005-G20Y
 2. Olohuone / aula: NCS S 3005-Y20R
 3. Makuuhuone ja vaatehuone: NCS S 3010-Y50R
 4. Pieni wc: NCS S 3005-Y50R
 5. Eteinen ja kodinhoitohuone: NCS S 2002-Y

Katso Eskaro maalien jälleenmyyjät.

Terkuin, Jenni


Lue myös:

Värien loistoa seinissä

2 Comments

 1. Ella 24.5.2020 at 18:05 - Reply

  Sävyt 👌 silmiin pistää nuo mustat valokatkaisijat/pistorasiat. Saanko kysyä, mikä valmistaja ja sarja? Pohdinnassa nyt meillä, kun mustat haluttais myös. Toiset kuulemma huonoja kestämään käyttöä. Oletteko olleet tyytyväisiä?

  • jenni 27.5.2020 at 06:57 - Reply

   Kiitos 🙂 Katkaisijat on itse asiassa tumman harmaat. Merkki on Schneider exxact. On ollut tosi hyvät käytössä ja laadukkaat, ei mitään moitittavaa. Mattainen pinta ihana, ei jää mitään jälkiä näihin. 🙂

Leave A Comment