MUN TÄMÄN HETKEN HYGGE

2019-09-07T11:02:44+00:00 29.11.2017|4 Comments

Lupasin viime postauksessa kertoa, mitkä asiat luovat itselleni erityisen ihanan hyggefiiliksen. Tunnelmointi korostuu kyllä erityisesti näin pimeään vuodenaikaan ja tuntuu, että mitä enemmän ikää tulee, sen tärkeämmäksi se muodostuu. Lisäksi osaa arvostaa enemmän ja enemmän pieniä asioita, kuten kynttilän valossa tunnelmointia ja tietynlaista rauhoittumista. Koen myös, että koirien myötä osaan elää enemmän hetkessä ja pysähtyä hetkiin. Heiltä on myös oppinut paljon elämän iloisuutta. Kuinka paljon joka-aamuinen hännän heilutus ilostuttaa, vaikka väärällä jalalla joskus heräisikin.

Ohessa oma top 4 listaukseni.

KYNTTILÄT

Kynttilöiden tunnelmaa ei kyllä voita mikään! Se pehmeä valo ja lepattava liekki. Miten niin pienestä asiasta voikin syntyä niin hyvä ja jopa maaginen fiilis. Sitä päivää odotellessa, kun saa istuskella takkatulen ääressä. Nyt on ”tyydyttävä” vain kynttilöihin.

HYVÄ RUOKA JA VIINI

Rakastan viiniä ja hyvää ruokaa! Jos vain viikonloppu ollaan kotosalla (melko harvinaista tosin), niin kokataan jotakin hyvää ruokaa. Milloin listalla on pizzaa, ruokaisaa salaattia, tortillaa tai chorizopannua. Ei siis mitään erikoista (eikä ainakaan terveellistä), vaan aika perusvarmaa settiä. En syö elääkseni vaan elän syödäkseni… Viinipullon ääressä sen sijaan on erityisen ihanaa vaihtaa ystävän kanssa kuulumisia ja paranee se maailmakin samalla edes himpun verran.

MUSIIKKI TAI LEMPI TV-SARJA

Musiikki toimii aina! Se on jollakin tavalla oma henkireikäni, niin hyvinä ja pahoina hetkinä. Musiikkimakuni on äärimmäsen laaja, joten kajareista voi soida miltei mitä tahansa, fiiliksestä riippuen. Musiikki tuo usein myös paljon muistoja ja tiettyjä hetkiä mieleen, joita kuunnellessa voi palata niihin uudestaan. Se on mielestäni musiikissa aivan parasta. Tästä kesästä jäi huikea biisikavalgadi, joita muistella vielä pitkään.

En katsele juurikaan televisiota, mutta jos sytyn johonkin sarjaan, niin eläydyn katseluhetkinä täysillä siihen maailmaan ja hyvään sarjaan uppoutuminen onkin jonkinlainen pakopaikka, jos haluaa unohtaa kaiken muun.

LÄMPIMÄT JA PEHMOISET TEKSTIILIT

Sohvalla makoilun peiton alla viimeistelee viereen kömpivä koira, joka ajaa myös lämpöpatterin virkaa. Välillä on ihana pötkötellä sohvalla tekemättä mitään muuta. Parhain ajankohta tähän on mielestäni perjantai-ilta. Viikkosiivous tehty ja viikonloppu häämöttää. Akkujen latausta ja koiran rapsutusta.

Ihan parhainta hyggeilyä tietenkin on se, että kutsuu rakkaan ihmisen kylään, laittaa kynttilät palamaan ja musiikkia soimaan, tekee hyvää ruokaa ja avaa skumppapullon. Koirien tietenkin hyöriessä jaloissa. Se on elämää se! Mistä teille syntyy tällä hetkelle hyvä fiilis? Tunnelmallista keskiviikko-iltaa!

4 Comments

 1. Merja Pyykkönen 5.12.2017 at 05:29 - Reply

  Tällä hetkellä fiilistelen kodin jouluista sisustusta ja 8kk ikäiseltä jämtlanninpystykorva neidiltä saan aina niin ihanan olon kun se rakastaa paijaamista ja antaa hellyyttä takaisin..

  • jenni 5.12.2017 at 08:33 - Reply

   Oi että siellä eletään pentuelämää <3 On nuo koiruudet niin ihania, en osaisi enää olla ilman. Niin paljon antavat iloa ja pyytetöntä rakkautta. Mukavaa joulun odotusta teille molemmille 🙂

 2. Merja Pyykkönen 5.12.2017 at 18:48 - Reply

  Teille myös tunnelmallista ja lämpöistä joulunaikaa! Koirat tekee kodin:)

  • jenni 6.12.2017 at 18:34 - Reply

   Kiitos <3

Leave A Comment