LUKKOSAUMAKATON ASENNUS

2019-02-13T19:07:32+00:00 13.2.2019|0 Comments

Katto on ollut paikallaan noin 1,5 kuukautta, vihdoin ennätin tehdä siitä postauksen. Katon asennus ajoittui vuoden vaihteen tienoille. Meillä oli kyllä onnea matkassa, sillä saimme katon asennettua juuri ennen myrskyä ja kovia pakkasia. Katon asennukseen meni viitisen päivää, kolme päivää teimme töitä suuremmalla talkooporukalla ja pari päivää mieheni ja isäni tekivät sitä.

Kyseessä on Weckmannin lukkosaumakatto, nimeltään Progantti. Katon väri on musta RR33, saatavilla on myös muita värivaihtoehtoja. Kattoa ei juurikaan itse pääse ihastelemaan, mutta haluttiin tietenkin silti, että se noudattelee talon tyyliä. Muotoilu on moderni, selkeälinjainen ja istuu kokonaisuuteen hyvin. Katon pitäisi olla hiljainen, todella kestävä ja hyvin tuulettuva. Kattoa on saatavissa laatuluokissa Premium 50 ja Standard 40. Me valitsimme laatuluokan Premium 50.

Katon pinnoitteesta merkittävä osa on korvattu ruotsalaisella rypsiöljyllä fossiilisen öljyn sijaan. Kyseessä on siis ympäristöystävällisempi materiaali.

Asennus oli mieheni mukaan melko helppoa. Katossa on edistyksellinen lukkosaumarakenne, joka helpottaa asennusta. Tietenkin sääolosuhteet ja vuodenaika vaikuttavat asennukseen. Meillä katolla työskenteli 4-5 miestä, mikä oli hyvä määrä. Pienemmällä porukalla varmasti pärjäisi kesällä. Meidän katolta piti poistaa pressut, harjata lumet ja sulattaa jäät räystäslaudoista itse asennuksen lisäksi.

Katto asennettiin talkoilla sukulaisten kesken – uhka vai mahdollisuus? 😀 Mahdollisuus todellakin, oli mahtava nähdä sukulaisia ja tunnen suurta kiitollisuutta avusta, jonka saimme. Joten kiitos, kesällä vietetään sitten harjakaisia vähän viiveellä. <3 Meidän suvulla on jokaisella oma, melko vahvakin mielipide asioihin, joten aika riemukas puheensorina täytti meidän pihan mielipiteillä, miten mm. 11 metrisiä peltejä pitäisi kuljettaa. Tämä oli lähinnä hupaisaa kuunneltavaa, ja taisi siinä itselläkin mielipide olla. 😀 Pitkät pellit saatiin hyvin yhteistuumin nostettua ylös isäni tekemän kourun avulla. Pelti ei juurikaan paina, mutta pituutensa vuoksi sen kuljettamisessa täytyy olla useampi henkilö, sillä se on kuitenkin jonkun verran taipuisaa. Miltei jokainen pelti oli hieman eri mittainen, joka toki toi omat haasteensa. Peltien mukana tuli piirroskuva mittoineen, jonka avulla pystyimme nostamaan aina oikean kokoisen pellin katolle.

Laitan teille viimeistään kesällä uusia kuvia katosta, jolloin myös kattoturvatuotteet sekä rännit ovat asennettu.

Jos teille herää jotakin kysyttävää katon asennuksesta, kenties itsellä moinen edessä, niin laittakaa ihmeessä viestiä. Kärsivällisyyttä ja hieman aikaakin vaativaa, mutta ei mahdoton tehtävä suorittaa asennusta itse. 🙂

Raksaterkuin, Jenni

Leave A Comment