KONMARITUS – KOTI JÄRJESTYKSEEN

2018-01-16T19:57:22+00:00 11.4.2017|6 Comments

Pirkalta kilahti taannoin sähköpostiini uutiskirje, jossa oli mielenkiintoinen artikkeli. Ajattelin jakaa tämän teille. Konmaritus ja järkkävimma on tarttunut suurimpaan osaan, omassakin kaveripiirissä tämä on erittäin tuttu ilmiö. Ja niin on itsellänikin. Kirpparille on lähdössä iso kuorma tavaraa ja myös Torissa on kaikenlaista myynnissä. Jotenkin minua ahdistaa ja ärsyttää, jos nurkissa lojuu turhaa tavaraa. Itse tosin laitan tavaroita kiertoon ehkä liiankin helposti, sillä monesti olen harmitellut että pahus olisinkin tarvinnut sitä. Olen myynyt myös todella paljon sisustustavaraa enkä hamstraa sitä enää samalla tavalla kuin joskus. Tyynynpäällisten keräilijä olen, niitä on kertynyt vino pino. Jotkut naiset keräilevät kenkiä, minä tyynyjä. 😀

Ohessa vinkit ammattijärjestäjä Eveliina Lindelliltä.

1. Karsi

Siivoaminen on pölyn ja lian poistamista. Järjestäminen taas sisältää ensin tavaroiden karsimisen ja sitten jäljelle jääneiden sijoittamisen toimiville paikoille. Ratkaisevinta on karsiminen.

2. Osta järkevästi

Pelkkä pois heittäminen ei ratkaise pulmia pysyvästi. Yhtä tärkeää on oppia ostamaan järkevästi kestävää ja laadukasta.

3. Tarkista tilat

Hanki uusia säilytysratkaisuja vasta karsimisen jälkeen. Urakasta vapautuu usein yllättävän paljon tyhjiä laatikoita ja hyllytilaa.

4. Etene vaiheittain

Mieti ensin, säilytetäänkö tavara. Jos ei, heitä se pois. Jos kyllä, mieti sille säilytyspaikka. Jos paikka on jossakin muualla, vie tavarat sinne vasta urakan päätteeksi. Näin tekeminen ei jatkuvasti keskeydy.

5. Panosta välineisiin

Lopputulos motivoi, mutta tekemisestäkin kannattaa tehdä mukavaa. Hanki toimivat välineet ja hyväntuoksuiset pesuaineet. Kuuntele musiikkia!

6. Ajattele myönteisesti

Sekä aikuiset että lapset hyötyvät myönteisestä ajattelusta. Se, että annat itsellesi luvan valita 10 säästettävää tavaraa ja luovut lopuista, on helpompaa kuin se, että pitäisi valita 10 asiaa, joista luopuu.

7. Mieti aika ja seura

Valitse ajankohta, jolloin olet virkeä ja vapaa muista velvoitteista. Jos toteutat urakan muiden kanssa, valitse seura tarkkaan. Pois heittämiseen liittyy erilaisia tunteita, eikä toinen mielipide välttämättä auta urakkaa.

8. Hyödynnä teknologia

Esimerkiksi kaikkia lasten päiväkotiaskarteluja ja piirroksia ei tarvitse säästää. Kokeile sovelluksia, joiden avulla muistoista voi ottaa kuvat ja tallettaa ne.

9. Varaudu ajoissa

Tarkista aluksi, tarvitsetko apukäsiä tai laina-autoa, ja hanki ne ajoissa. Näin tavarat eivät jää ikuiselle kiertoradalle tukkimaan kulkureittejä.

10. Muista tämä

Muistot eivät asu tavaroissa, vaan kertomuksissa, joita niihin liittyy. Ne säästyvät, vaikka päättäisit luopua esineestä.

Mielestäni tuossa oli monta hyvää asiaa. Tosin itselle saattaa järjestelyvimma iskeä yhtäkkiä ja sitten kaikki tärkeämmätkin askareet saattavat jäädä.

Mitä ajatuksia tämä teissä herättää? Onko teihin tarttunut järkkävimma?

| Lähde https://www.pirkka.fi/artikkeli/ammattijarjestajan-vinkit-kodin-raivaajalle | Kuvat Pinterest |

6 Comments

 1. Veera 11.4.2017 at 10:10 - Reply

  Ihan älyttömän hyvä postaus!!! Tää konmaritus ja järjestely on niin pinnalla nyt ja itsekin koittaa tehdä tämän kanssa jatkuvasti töitä!! 🙂

  • jenni 13.4.2017 at 08:36 - Reply

   Kiva kuulla! 🙂 Se on kyllä hassua miten tästä on muodostunut näin suuri trendi ja kuinka helposi se tarttuu! 😀

 2. Jonna 11.4.2017 at 20:37 - Reply

  Hyviä vinkkejä ? varsinkin toi et ottaa kuvia lasten askarteluista! muutamaa kohtaa oonkin jo pyrkinyt toteuttaan, mutta aina on parannettavaa!

  • jenni 13.4.2017 at 08:33 - Reply

   Joo niin onkin, ei sitä oo tullut ajateltua että niinkin vois tehdä!:)

 3. Sanna 2.5.2017 at 10:29 - Reply

  Hyvä juttu! Kyllä täälläkin järjestellään. Varsinkin jos on pieni asunto, eikä ole paljoa säilytystilaa, niin turhan tavaran säilyttäminen ahdistaa ja koko koti näyttää sekavalta. Tulee hyvä fiilis, kun saa kaiken turhan pois nurkista. 🙂

  • jenni 2.5.2017 at 12:04 - Reply

   Niinpä, ihan totta. 🙂 Se on kyllä että jos on vähän säilytystilaa, niin on entistä tarkempi mitä hankkii ja mitä säilyttää. Jos on paljon tilaa, niin useimmitenhan sitä kaappien perälle kaikenlaista kertyy..

Leave A Comment