Kodin toinen sydän – sauna

2021-10-19T15:55:01+00:00 14.9.2020|2 Comments

| Kaupallinen yhteistyö Karava.fi |

sauna

Meidän kodin toinen sydän, keittiön lisäksi on ehdottomasti sauna. Siellä on ihana rentoutua arjen keskellä. Viikonloppuisin saunotaan pidemmän kaavan kautta ja käydään välillä vilboittelemassa terassilla.

Usein tykkään makoilla miedoissa löylyissä ja kuunnella samalla rentouttavaa musiikkia. Aina tämä rauhallinen elämys ei toteudu, meidän pojat nimittäin tykkäävät myös kovasti saunoa ja usein he jaksaisivat olla saunassa jopa kauemmin kuin minä.

sauna
sauna
sauna
sauna

Karavalta hankitut lauteet sekä sormipaneloitu katto ovat thermohaapaa. Sävy on lämmin ja tunnelmallinen. Ja se tuoksu. <3

Thermohaapa on lämpökäsiteltyä puuta. Puun lämpökäsittely parantaa lahonkesto-, säänkesto- ja lämmöneristävyysominaisuuksia sekä vähentää sen kosteuselämistä. Lämpökäsitelty puu on väriltään käsittelemätöntä tummempaa, mikä antaa sille jalopuumaista ulkonäköä.

Puun sävy tuo kokonaisuuteen lämmintä ja kodikasta tunnelmaa, jota itse ehdottomasti kaipasin saunatilaan.

Karavan korkea laatu perustuu tuotantotekniikan lisäksi siihen, että koko ketju on heidän omissa käsissään. He valitsevat puut luotetuilta kumppaneiltaan ja lämpökäsittelevät ne omassa lämpökäsittelylaitoksssaan Mänttä-Vilppulan alueella. Varsinainen tuotevalmistus tapahtuu käsityönä heidän omassa puusenpänverstaassaan Pirkkalassa.

sauna
sauna
sauna
sauna

Saunan katossa keskellä on kuituvaloja, jotka luovat hämyisen tunnelman. Lauteiden alle on vielä tarkoitus asentaa jossakin kohtaa led-nauhat, jotta saadaan epäsuoraa valoa myös saunaan.

Käsittelin saunan hirsiseinät vastaamaan hyvin paljon thermohaavan sävyä. Laadukkaiden materiaalien lisäksi miellyttävän ja rentouttavan saunakokemuksen tekee meidän kiuas. Kiukaassa on höyrystin, joka takaa todella pehmeät ja kosteat löylyt.

Mikä on sinun kotisi sydän? <3

Terkuin, Jenni

2 Comments

  1. Johanna 25.11.2020 at 19:54 - Reply

    Todella kaunis sävy saunassa! Muistatko millaisella sekoituksella (pähkinä/hiili) sait sävyn aikaan?

    • jenni 2.12.2020 at 10:01 - Reply

      Kiitos paljon 🙂 En valitettavasti muista! Laitoin mustaa pikku hiljaa pähkinän joukkoon ja tein testimaalauksia.

Leave A Comment