Keittiön säilytysratkaisut

2021-10-19T15:36:38+00:00 13.4.2020|0 Comments
keittiö

Aiemman keittiöpostauksen yhteydessä mainitsin, että voisin tehdä erillisen postauksen keittiön säilytysratkaisuista. Se sai kannatusta, joten pureudutaan nyt tarkemmin tähän aiheeseen. 🙂

Kerrottakoon alkuun, että rakastan järjestelyä ja sitä, että kaapit ovat siistit. Niiden järkkäily ei siis ole minulle mitään pakkopullaa, vaan lähinnä sydämen asia. 😀 En malta odottaa, että saan jossakin kohtaa kaikki kodin kaapit tip top kuntoon. Tässä on myös se hyvä puoli, että turhaa tavaraa ei juurikaan ole. Mietin tarkkaan, mitä tarvin ja karsin / pidän sen perusteella. Olen tosin hulluna lasitavaraan, joten niitä meiltä löytyy yli tarpeen. Mutta eikös kaikilla meillä ole omat turhuudenkohteemme.

aamiaiskaappi

Aamiaskaappi on meillä toteutettu kulmaan ja se on ollut erttäin toimiva ratkaisu. Aamiaiskaapin vieressä on vetolaatikoilla varustettu korkea kaappi. Se kätkee sisäänsä päivittäin käytetyt juomalasit, mausteet ja muut kuivamuonat. Korkea vetolaatikkokaappi on todella kätevä ja näitä voisi olla vaikka kaksikin! Näihin on helppo sijoittaa tavaroita ja kaappi on käytössä erittäin käytännöllinen.

Aamiaskaapin alla olevassa kaapissa on jakotukki. Siellä säilytetään myös isoja koiranruokasäkkejä.

vetolaatikko
vetolaatikko
mauatesäilytys
korkea kaappi
kuivamuonasäilytys

Maustesäilytys ja kuivamuonat ovat selkeässä järjestyksessä, jolloin niitä on helppo käyttää. Lisäksi tämä on ilo silmälle ja tuo arkeen toiminnallisuuden lisäksi hyvää mieltä. Alimman hyllyn säilytystä on tarkoitus vielä parantaa ja siirtää ainakin kaikki jauhot ym lasisiin purkkeihiin. Kun kaikki on järjestyksessä, on myös hyvin selvillä siitä, mitä kaapeista löytyy ja mikä elintarvike on kenties loppumassa. Näin ollen hävikkiäkään ei synny, kun purkkeja ja purnukoita ei ole sullottu sekaisin pitkin kaappia.

aterinlaatikko
vetolaatikko

Aamiaiskaapin oikealla puolen sijaitsee aterimet ja muut keittiövälineet. Kahdessa alimmaisessa vetolaatikossa sijaitsee lautaset.

jätelaatikot
astianpesukone

Seuraavissa laatikoissa on jätteiden lajittelu. Suosittelen panostamaan ja varaamaan riittävästi tilaa jätteiden lajitteluun! Tärkeintä on, että kaikelle lajiteltavalle löytyisi oma tilansa. Meillä on nyt tilaa pulloille ja tölkeille, pahville, lasille ja metallille, toisessa laatikossa on bio – , seka- ja muovijäte. Biojäteastia kannattaa valita kannellisena, jotta haju ei leviä ympäri keittiötä.

Jätesäilytyksen yläpuolella olevissa laatikoissa on mm. muovipusseja, puhdistusaineita ja tiskiharjat. Meillä ei ole kuivauskaappia, joten toisessa laatikossa on umpinainen muovilaatikko, johon laitan tarpeen vaatiessa kuivumaan yksittäisen kipon tai esimerkiksi vesipullon. Alkuun jännitin, kaipaanko kuivauskaappia, mutta en ole kyllä kaivannut kertaakaan. Astiat tulee kuivattua heti käytön jälkeen, usein kuivauskaappiin vaan kertyy kaikkea turhaa sälää.

jätesäilytyksen vieressä on astianpesukone. Koneen alakorin saa nostettua ylös, kuten kuvasta näätte. Tällöin astianpesukoneen täyttö on huomattavasti helpompaa ja ergonomisempaa.

vetolaatikko
vetolaatikko

Teen paljon kattauksia, joten toisessa matalassa vetolaatikossa on kultaiset aterimet ja muuta kattauksissa tarvittavaa, kuten rottinkiset servettirenkaat ja puuvillaiset servetit.

vetolaatikko

Kaksi alimmaista laatikkoa on pyhitelly muovikipoille. Nämä riemunkirjavat kipot eivät kyllä voi näyttää hyvältä kuvassakaan, vaikka olisi kuinka hyvässä järjestyksessä. 😀 Suosittelen sijoittamaan kannet muovilaatikkoon, jolloin ne vievät vähemmän tilaa ja pysyvät selkeässä järjestyksessä. Oikea kansi on myös huomattavasti helpompi löytää, kun ne on kaikki yhdellä silmäyksellä nähtävissä.

keittiön säilytys

Saarekeessa sijaitsee viinikaappi sekä viisi vetolaatikkoa. Ne kätkevät sisäänsä kaikki kattilat ja vuoat, pannunaluset, foliot sekä leivinpaperit.

Uunin alla sijaitsee uunipellit ja mikron yläpuolella mehustin ja muutama muu tarvike, jota tarvtseei harvemmin.

Yläkaapit ovat vielä puolityhjät, jonka vuoksi jätin ne kuvaamata. Niissä sijaitsee tällä hetkellä kahvikupit sekä muutamat astiat sekä koirien herkkulaatikko. Hyvä syy siis hankkia eräs himoitsemani astiasto sekä täydennystä kahvikuppeihin. 😉

ruokailutila

Tykkäätkö järjestellä kaappeja? Vai onko sinulle tärkeämpää, että ulkoisesti on siistiä, kaappien sisäisestä järjestyksestä viis?

Sisustusterkuin, Jenni


Lue myös:

Toivepostaus – Meidän keittiö

Keittiötrendit 2020

Leave A Comment