HYGGEILY – MIKÄ IHME SE ON?

2019-09-07T11:05:50+00:00 26.11.2017|0 Comments

Maailmanlaajuisesti hygge tai paremminkin hyggeily ei ole enää uusi juttu. Myös Suomeen se on rantautunut pikku hiljaa ja etenkin tänä syksynä siitä on kuullut puhuttavan todella paljon. Tanskasta lähtöisin oleva nautiskeluun ja hyvään oloon keskittyvä hygge voisi pelastaa monet kaamosväsymykseltä.

Kotoilusta on puhuttu Suomessakin jo pidempään, ja hyggeily liittyykin voimakkaasti kotoiluun. Kotoisuus, mukavuus sekä nautinto ovat avainsanoja hyggeilyssä. Hygge on enemmänkin tunnelma ja kokemus kuin lista asioita. Hiljentyminen, tahdin hidastaminen, pysähtyminen, rauhoittuminen, nauttiminen…

Ohessa top 4 vinkkiä, joilla pääset hyvään alkuun hyggeilyssä:

VIETÄ LAATUAIKAA PERHEEN JA YSTÄVIEN KANSSA.

Kutsu spontaanisti perhettäsi tai ystäviä kylään. Kokatkaa tai pelatkaa yhdessä. Nauttikaa hetkestä ja keskittykää mukavaan yhdessäoloon.

POLTA KYNTTILÖITÄ.

Sytytä paljon kynttilöitä eri puolille kotiasi. Fiilistele ja nauti kynttilöiden tuomasta pehmeästä valosta ja tunnelmasta.

KÄÄRIYDY PEHMEISIIN TEKSTIILEIHIN.

Mikä onkaan ihanampaa kuin uppoutua sohvan nurkkaan, pehmeä huopa ja tyynyvuori ympärillä. Tehosta nautintoa oman maun mukaan esimerkiksi lämpimällä kaakaolla, glögillä tai viinilasilla ja laita lempisarjasi pyörimään.

FIILISTELE LUONNOSSA TAI KAUPUNGILLA.

Pukeudu lämpimästi ja mene nauttimaan luonnon kauneudesta. Pistä silmät kiinni ja kuuntele. Tai lähde kaupungille ihastelemaan kaupungin jouluvaloja. Hygge kuuluu muihinkin vuodenaikoihin kuin talveen. Kesällä hyggeily voi olla piknik ystävien kanssa puistossa, metsässä kävely, ulkoilmakonsertti tai pyöräretki kauniissa maisemissa.

Hyggeily tosin on omiaan erityisesti pimeään vuodenaikaan. Kannattaa kokeilla ja testata tätä trendiksi muodostunutta hyggeilyä, vaikka heti tänään! Mikä olisikaan parempi ajankohta hyggeilylle, kuin rauhallinen sunnuntai-ilta.

Laita kynttilät palamaan, asetu mukavasti sohvalle, vedä pehmeä torkkupeitto yllesi ja vain ole. Fiilistele. Nauti. Täytä mielesi positiivisilla asioilla. Matkusta mielessäsi paratiisirannoille. Lue kirjaa tai kuuntele lempimusiikkiasi. Toivottavasti hyggeily saa sinussa rentoutuneen olon aikaan

Seuraavassa postauksessa kerron, mitkä asiat tuovat minulle itselleni erityisen ihanan hyggen näin pimeään vuodenaikaan. 🙂 Rauhallista sunnuntai-iltaa!

Leave A Comment