DIY: MUHKEA KUKKAKIMPPU X 3

2019-12-11T12:54:34+00:00 11.3.2018|2 Comments

Rakastan aitoja kukkia, mielellään mahdollisimman muhkeiden kimppujen muodossa. Maankuulut perjantaipuskat jää varmaan monilla muillakin ostamatta, sillä se on rahallisesti aika suuri menoerä. Tässä lompakolle armollisempi ja aikaa kestävämpi vaihtoehto. Tekokukkien hankinta on toki alkuun tyyristä, mutta nämä eivät mene viikon päästä roskakoriin. Tässä ohjeet muhkean kukkakimpun luomiseen.

Kimppu 1

1. Valitse oikean kokoinen maljakko. Suosi isoa maljakko, jotta kokonaisuus on sopusuhtainen.

2. Kimpussa on käytetty: 10kpl vihreä kalla, noin 10 kpl valko-vihreä verso, 1kpl punertava pioninippu, jossa viisi haaraa, 1kpl vihreä hortensia, jossa kolme haaraa, 2 kpl eucalyptuksen oksa, jossa useita haaroja

3. Nipsu halusi tietenkin myös valokuviin, joten parhain tapa tähän on mennä istumaan suoraan kukkien päälle. Toimii.

4. Aloita kimpun teko asettamalla eucalyptuksen oksat sivuille, taita oksia hieman alaspäin.

5. Aseta seuraavaksi suurimmat kukat eli pioninippu ja hortensia hieman limittäin.

6. Asettele kallat eri puolille kimppuja. Itse suosin tehdä eteen pienen rykelmän, jollaisia nähdään myös aidoissa kimpuissa.

7. Valko-vihreät versot olivat alun perin kaikki isommissa nipuissa, mutta leikkasin ne irralleen toisistaan, jotta niitä saa ripoteltua pitkin kimppua.

8. Olen leikannut myös yhdestä eucalyptuksen oksasta irrallisia, yksittäisiä oksia, joilla voi viimeistellä kimpun. Näin ollen eucalyptusta saa myös kimpun yläosaan ja kimpuun tulee rönsyilevyyttä.

9. Kimppu on valmis. 🙂

Ohjeessa oli tämän kukkakimpun teko-ohjeet, mutta alla kaksi erilaista kimppua hieman eri kukin tehtynä. Kimpun tekemiseen on kuitenkin aina sama periaate.

Kimppu 2

Kimppu 3Oliko joku kimpuista ylitse muiden? Pidän todella paljon kimppujen teosta ja mieli tekisikin tilata pitkästä aikaa uusia kukkia. Kimppujen runsaus ei valitettavasti tule täysin oikeuksiinsa ainakaan näin edestä päin kuvattuna. Toivottavasti ohjeista kuitenkin oli hyötyä. 🙂 Ja hei vinkkinä vielä, kestokimppu on myös kiva lahjaidea!

Terkuin, Jenni

***

Translate: Do-it-yourself flower bouquet with silkflowers.

1. Choose a right size vase.

2. Bouquet includes: 10 pieces green calla lily, 10 pieces white-green sprout, pink peony, green hydrangea and eucalyptus.

3. Nipsu, our dog likes to be photographed, so best way is to sit on the flowers… That really works…

4. Start by placing eucalyptus branches to the sides.

5. Then place the peony and hydrangea overlapping each other.

6. Place the calla lilies over the bouquet. I do little group in front of the bouquet so it looks as real as possible.

7. Sprouts was together but I cut them separately so I can place them all over the bouquet.

8. I also did cut one of eucalyptus brunch so I would have them on top of the bouquet. It makes it look more real and natural.

9. Bouquet is ready. 🙂

2 Comments

 1. Katja 17.3.2018 at 17:25 - Reply

  Hei 🙂
  Juuri tämän takia tykkään ihan hirveästi sinun blogista! Sinulla on aina jotain uutta ja erilaista asiaa ja mielettömän hyviä vinkkejä.
  Itse tykkään myös tekokukista paljon, johtunee ihan siitä syystä että olen niiin onneton kukkien kanssa, saan aina ne voimaan huonosti, liekö rakastan ne kuoliaaksi 🙁
  Minulta löytyykin kotoa kaksi hortensiaa, sekä suuri kimppu valkoisia kalloja ja ruusuja vihreällä höystettynä.
  Joten minuun vetoaa tuo sinun viimeisin kimppu 🙂 Toki tuo ensimmäinenkin on hurmaava!

  • jenni 19.3.2018 at 06:07 - Reply

   Voi kiitos jälleen Katja ihanasta kommentista! <3 Todella ihanaa ja inspiroivaa palautetta, jonka myötä sitä jaksaa kehitellä uusia ja innostavia postauksia 🙂 Mielestäni tekokukat ovat nykyään todella aidon näköisiä, joten niitä käyttää hyvin mielellään sisustuksessa. Aina ei meinaa tunnistaakaan, että onko kyseessä aito vai silkkinen versio 🙂

Leave A Comment